Да може, другарка ми го зема баш за таа намена за душеци, теписони и гарнитури. Туку да не се лажеме, еднаш годишно го вклучува
https://tehnomarket.com.mk/product/740648/iskra-jc-210-chistach-so-parea дали некоја ги има некој од овие чистачи на пареа ?? http://www.gorenje.com.mk/proizvodi...a-parea/modeli/cistac-na-parea/sc1800r/255897
Ми треба препорака за марка на парочистач ништо не знам Ми треба највише за wc,освежување на теписи и доколку е можно и паркет да се поминува
Дали некоја го купи Искра парочистачот? Најважно ми е дали може паркет да се чисти, во смисла, да не го одлепам паркетот со толку висока температура
И јас ја имам истата дилема. Читав дека не е препорачливо да се чистат ламинати, паркети, но, Не сум слушнала искуства.
Јас едно време бев загреана за чистач на пареа и бидејќи нема многу мислења, читав на српски форуми дека е добар за купатило само. Паркет, теписи не, бидејќи може да се дигне, а теписите да мувлосаат. Прозорци мачкало. (секако од еднаш ништо нема да биде, ама со редовна употреба.) Уште не се откажувам за во бањата, но од друга страна само за тоа, некако и немам кај да го чувам а и не се исплати мало станче и купатилце имам.
Јас чистам прозорци со чистач на пареа и ги чисти екстра. Со ниту едно средство не можам да исчистам така како со чистачот. И за купатило е екстра , за во кујна, плочки. За дрвени површини не знам, мојот е мал и да сакам не можам а и ми е страв дека ќе се уништи ама за се друго е супер.
Zdravo imam parocistac iskra jc 210, sekoe uklucuvanje tesko pocnuva da pusta parea i prviot pat bese taka... Nekoj sovet?
Имам Искра чистач на пареа. Ми треба да ги купам тие крпите што се ставаат на него. Имав две, ама веќе се кинат. Кај може да побарам? Можно е да има во Нептун, Техномаркет? Од таму го имам земено.
Барам и јас од тие крпи. Ме ваѓа од такт лесно што излегува крпата при чистење. Па сакав нова да купам, да не случајно се смалила во машина бидејќи ги перев.
@An-na јас зедов парочистач, еве SC2 е моделот 9300 е овој, имаше и помал, со послаба ватажа и помал капацитет на канистерот од 0.2 литри, а чини 7600. Овој има капацитет од литар и 1500 вати, плус продолжетоци за плочки и ситни делови, има и крпи. Помалиот имаше продолжеток за плочки, но може и без него да се купи, тогаш околу 100 евра е.