Станува збор за депилација со восок, кој содржи екстракти од чоколадо. Ја намалува болката и не ја иритира кожата. Ја храни кожата, па после депилацијата е мазна и свежа, а поради хранливите состојки на чоколадото е многу подобра од обичната депилација. Сте пробале? Би пробале?
Имам прочитано за ваков вид на депилација и се вели дека чувството е неописливо ,би требало да има добра ефект на кожата многу често се употребуваат маски за лице и тело со екстракт од чоколада поради позитивен ефектна кожата .Не сум пробала ваква депилација но би сакала да пробам , од друга страна не е ова за мене затоа што ако ми мириса малку повеќе на чоколадо ќе пробам да лизнам малку од восокот
Јас имам ја имам пробано чоколадната депилација и не бев задоволна зошто не ги вади влакната убаво, а за мирисот да не дискутираме нон стоп ти доаѓа да каснеш од восокот едино тоа е поубавата стреана од депилацијата со восок од чоколадо, но кога би бирала меѓу обична депилација и чоколадна депилација би ја одбрала обичната може не мириса на чоколадо ама мазна сум насекаде.