Значи кога станува збор за чоколада прва сум на список несмее човек да отвори чоколада а јас да издржам без да ја пробам,е такво сум си стрвно за чоколадца
Значи поголем фанатиκ од мене за чоκолади нема. Чоκоладото е нешто без κое јас неможам. I love chocolate... .
Не сум зависник од чоколадо но од време на време ми се пријадува нешто благо ете како и на секој жив човек.
Можам да го изедам сама без проблем оние 100грамските, а секако и оние поголемите стварно можам и кога ќе почнам да јадам неможам да запрам додека не го изедам целооо
Нејќам да експериментирам со вкусови. Чисто млечно чоколадо (немам преференца чие е) Милка NOISETTE Чоколадо со суво грозје и лешник (слабо им е ова на Милка, обично јадам едни други германски шо ми ги носат, ама не ми текнува како се викаат. Знам порано Нестле суво грозје не беа лоши, сега немам пробано) Бело чоколадо (без преференца чие е, исто) Милка со јагоди и јогурт Тоа е тоа.
И можеби насловот на темата треба да се промени. Што, ние кои не сме опседнати со чоколадото и можеме без него, не треба да коментираме?
Јадам на периоди, во принцип гледам да јадам што помалце но има периоди кога ме фаќаат кризи и едноставно не можам да функционирам без благо.
Чоколадото е една од најјаките ствари на оваа цивилизација Ја користам оваа прилика да се заблагодарам на Ацтеките кои го измислиле поимот (Чоколатл) и Шпанските морнари кои го донеле тоа чудо во Европа. Најмногу го сакам чисто, млечно, без разни безвезни додатоци како карамела, кикиритки, лешници, ванила, ментол и остали еретички ситуации. Може само арома на рум и ништо повеќе. Чоколаден сладолед со рум е врв на врвот
Да ме закопа некој во чоколадо , јас сум 1000% сигурна дека ќе излезам Немам посебни желби . Ги јадам соте можни чоколади со секакви варијации само оние со овошје не ми се баш по мерка , ама ако нема во моментот друго и тоа го јадам без око да ми трепне
Мислам дека ги видов на фб. Каде може да се купат овие чоколади? Благодарам. Поздрав. Мене ми кажаа дека темното чоколадо (црното) е многу поздраво од обичното. Вероватно го има во Маркетите, совет некој?
Рамстор И сите поголеми маркети. И продавницата нивна во центар. Има мн видови црно чоколадо. На тебе е изборот. Бирај со поголем процент какао. 70-85% Поздраво е.
Убаво сето тоа, ама внимавај на забите. Каде ја купуваш таа чоколада (помеѓу Милка на сликата и Галеб мислам дека се вика во тиркиз амбалажа?) Со зелена опаковка со цели лешници. И јас неможам да одолеам, ама се плашам поради забите.
Немам проблем со забите навикнати ми се а и секогаш ги мијам после благото и пијам многу вода don't worry .. Тоа зеленото со лешници ми го носат од странство имам пријатели кои патуваат нонстоп и обавезно чоколадо им порачувам ..