Најдов домашна несолена урда. Како ја чувате? Замрзната и вадите конкретно колку што ви треба за оброк? И пилешко најдов конечно да му дадам...само бело месо да давам, а?
Распредели ја во помали ќесенца по 200-300 грама и замрзни ја, па ќе си вадиш по потреба. Јас така правам, од мајка ми поучена. Ако стои голема количина во обичен фрижидер несолена може да се расипе. Само со сол стои. За месото, белото е потегаво, јас давам од копанчињата, полесно е за џвакање, не е суво, оти месото е посочно колку е поблиску до коската. Ама ако блендираш, не ти прави разлика.
Јас цело пиле го поделив на парчиња и го замрзнав, сега што ми се фати тоа вадам и спремам. Целото е убаво.
Овесните снегулки како ги давате? Јас прво ги сомелев па во малку вода ги ставив на оган додека да зоврие и се направи густо како каша. Дали е доволно волку малку што се само обарени или требаше да се варат подолго време? Ве молам за одговор како ги правите вие инаку ги ставив во овошна каша и сега незнам дали да и ја давам да ја јаде или да ја фрлам. Значи само неколку минути беа на оган дека мала количина на вода.
со млеко најчесто. варира дали ќе има суви сливи, маџун, кокосово, џимет. потопувам и оставам десет мин да омекнат. ако има сливи блендам сливите ако не не
Jas ne varam snegulki, samo gi potopuvam so mleko ostavam da se oneknat i blendiram, ako se sitni moze i neblendirani
Дали правите гриз со АД исто како со обично млеко? Кажете ми некој предлог за каши во кои можам да ставам АД
Здр мајки да ве поздравам и да ве прашам нешто. Малата заспа а и бев направила каша од брокула и компири. Колку време може да стои кашата на собна температура за да после и понудам или да ја фрлам
Во овошна кашичка сакам да додадам малку кексолино зошто со млеко не ми го јаде дали треба прво да го растворам во млеко колку да се потопи или директно може да ставам од прашокот во овошјето па да блендирам без млеко
Додај житарки, ориз, овес, пченкарни снегулки, просо. Повеќе ќе ја заситат отколку кексолиното. Ама ако веќе сакаш, може да ставиш кексолино, и мислам дека доволно ќе омекне од сокот што ќе го пушти самото овошје.
Kako se zamrznuva brokula i karfiol? Dali predhodno treba da bide malku obvareno ili nemora? Se izvinuvam ako pogore vo postovite se ima diskutirano okolu ovaa prasanje, ne gi prelistav.
Мислам дека прво треба малку да се обарат, во смислам само да се спуштат на пола минутка во зовриена вода, во спротивно поцрнуваат ако не се обарени.