Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Чување, комбинирање и начин на подготовка на храна за бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од BirMelek, 18 јуни 2017.

  1. jovana03

    jovana03 Популарен член

    Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    6.710
    Пол:
    Женски
    Поголеми се зрнцата кога ќе се свари. Ќе знаеш сама кога е готова. Јас ја варам 15 мин максимум
     
    На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

    LiliBoz Форумски идол

    Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    Пол:
    Женски
    колку ја варите тиквата?
     
  3. kikin

    kikin Популарен член

    Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    Пол:
    Женски
    Најдов домашна несолена урда. Како ја чувате? Замрзната и вадите конкретно колку што ви треба за оброк?
    И пилешко најдов конечно да му дадам...само бело месо да давам, а?
     
  4. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.561
    Допаѓања:
    201.724
    Пол:
    Женски
    Распредели ја во помали ќесенца по 200-300 грама и замрзни ја, па ќе си вадиш по потреба. Јас така правам, од мајка ми поучена. Ако стои голема количина во обичен фрижидер несолена може да се расипе. Само со сол стои.
    За месото, белото е потегаво, јас давам од копанчињата, полесно е за џвакање, не е суво, оти месото е посочно колку е поблиску до коската. Ама ако блендираш, не ти прави разлика.
     
    На kikin и LiliBoz им се допаѓа ова.
  5. Lolipop23

    Lolipop23 Форумски идол

    Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Пол:
    Женски
    Јас цело пиле го поделив на парчиња и го замрзнав, сега што ми се фати тоа вадам и спремам. Целото е убаво.
     
    На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TamaraSJ

    TamaraSJ Истакнат член

    Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    300
    Пол:
    Женски
    Доволно ли е еден час варење телешко месо? 50гр
     
  7. BirMelek

    BirMelek Популарен член

    Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.779
    Пол:
    Женски
    Карфиол се мрзне ли? И, како? Обарен или свеж?
     
  8. joy1

    joy1 Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.795
    Допаѓања:
    325.242
    Пол:
    Женски
    јас свеж го мрзнев
     
    На LiliBoz и BirMelek им се допаѓа ова.
  9. LejdiD

    LejdiD Истакнат член

    Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    164
    Пол:
    Женски
    Овесните снегулки како ги давате? Јас прво ги сомелев па во малку вода ги ставив на оган додека да зоврие и се направи густо како каша. Дали е доволно волку малку што се само обарени или требаше да се варат подолго време? Ве молам за одговор како ги правите вие инаку ги ставив во овошна каша и сега незнам дали да и ја давам да ја јаде или да ја фрлам. Значи само неколку минути беа на оган дека мала количина на вода.
     
  10. LiliBoz

    LiliBoz Форумски идол

    Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    Пол:
    Женски
    со млеко најчесто. варира дали ќе има суви сливи, маџун, кокосово, џимет. потопувам и оставам десет мин да омекнат. ако има сливи блендам сливите ако не не
     
  11. iloveyou29

    iloveyou29 Queen of beauty

    Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.455
    Пол:
    Женски
    Јас варам телешко мевце 40-45мин. Доволно е.
     
    На TamaraSJ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TheSecret

    TheSecret Популарен член

    Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.749
    Допаѓања:
    8.814
    Пол:
    Женски
    Jas ne varam snegulki, samo gi potopuvam so mleko ostavam da se oneknat i blendiram, ako se sitni moze i neblendirani
     
    На joy1, Lolipop23 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  13. LejdiD

    LejdiD Истакнат член

    Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    164
    Пол:
    Женски
    Дали правите гриз со АД исто како со обично млеко?

    Кажете ми некој предлог за каши во кои можам да ставам АД
     
  14. joy1

    joy1 Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.795
    Допаѓања:
    325.242
    Пол:
    Женски
    ако го вариш гризот тогаш не иде,бидејки ад никако не се вари
     
    На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  15. i-v-a-n-4-e

    i-v-a-n-4-e Популарен член

    Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Пол:
    Женски
    Здр мајки да ве поздравам и да ве прашам нешто. Малата заспа а и бев направила каша од брокула и компири. Колку време може да стои кашата на собна температура за да после и понудам или да ја фрлам
     
  16. LejdiD

    LejdiD Истакнат член

    Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    164
    Пол:
    Женски
    Во овошна кашичка сакам да додадам малку кексолино зошто со млеко не ми го јаде дали треба прво да го растворам во млеко колку да се потопи или директно може да ставам од прашокот во овошјето па да блендирам без млеко
     
  17. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.561
    Допаѓања:
    201.724
    Пол:
    Женски
    Додај житарки, ориз, овес, пченкарни снегулки, просо. Повеќе ќе ја заситат отколку кексолиното. Ама ако веќе сакаш, може да ставиш кексолино, и мислам дека доволно ќе омекне од сокот што ќе го пушти самото овошје.
     
  18. sunmoonstars

    sunmoonstars Истакнат член

    Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    753
    Пол:
    Женски
    Kako se zamrznuva brokula i karfiol? Dali predhodno treba da bide malku obvareno ili nemora? Se izvinuvam ako pogore vo postovite se ima diskutirano okolu ovaa prasanje, ne gi prelistav.
     
  19. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.561
    Допаѓања:
    201.724
    Пол:
    Женски
    Мислам дека прво треба малку да се обарат, во смислам само да се спуштат на пола минутка во зовриена вода, во спротивно поцрнуваат ако не се обарени.
     
    На sunmoonstars му/ѝ се допаѓа ова.
  20. joy1

    joy1 Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.795
    Допаѓања:
    325.242
    Пол:
    Женски
    измиј ги под млаз вода,па 3 мин во вода која врие и замрзни ги.
     
    На sunmoonstars му/ѝ се допаѓа ова.