Dali varite vo ekspres lonec za bebe? Eve na pr denes kasno se pribravme i nemav vreme koga da mu stavam mesoto da se svari, bidejki neli se vari sat vreme pa nema da stigneme na vreme so rucekot.
Да, би варела ако знаев како да го користам имам таков, ама од што ми е страв и не знам како треба, не го користам, а многу е корисен, сите што ги знам да имаат, ги користат. Само јас изрод
Haha ni jas neznam kako da go koristam pa zatoa i se dvoumam dali da kupam. Ama mm znae. Kako i da e mene mi e strav da ne se poparam. A sto e korisen korisen e.
Мами уште ни е рано за цвекло па сакав да прашам, како да го пастеризирам во тегли? Да го сварам па во тегли само да додадам вода или се прави на поинаков начин ?
Cveklo domasno e 6+, jas go vovedov vo prvite namirnici. Toa na ladno ke stoi dosta dolgo, nie go cuvame vo podrum, bez sol i kiselina ne znam kako bi bilo, podobro da go zamrznes.
Мајки тиква можам да замрзнам и дали печена или свежа? И што друго можам да замрзнам карфиол, брокула..?
Jas tikva si zamrznav na kraj na sezona lani i cela prolet i leto si jadese. Sea sakam modar, brokula i karfiol da zamrznam. Ama neznam kako, svezi ili obareni? Lani karfiolot svez go zamrznav mi pocrne.
Немаш опција за пп порака,затоа тука ти се заблагодарувам вака што скоро секогаш ми одговараш на моите прашања, ја како мајка само цели 6 месеци за прв пат Исто и на @Annath, и неа ја ставам у тој кош
Обарен прво. А модриот испечен и излупен е најубаво да го замрзнеш. Или пак исечен на коцки, обарен и замрзнат.
Тиквата велат, стои до Божиќ. Синко многу ја обожава па сакам да замрзнам и јас за после. Кажете ми јапонско јаболко давате ли на бебушите и од кога? И смоквата од колку се дава? Сега тоа е сезонско.