Од кога се дава грашок? И имам сокче од фруктал од вишна и црна рибизла незнам дали да дадам? Искуство ваше?
Грашок е 9+ некаде и 8+ го пишува , на апп ( бебе готвач) го гледам 9 е баш сега јас ќе и давам на мала .. Вишни 7+ се , за рибизла нз не сум сигурна ..
Дали е подобро телешкото месо да се свари па потоа сварено да се замрзне во чашки со водата во која се варело или да се замрзне свежо па да се вади по потреба и да се вари? Или исто е? Како практикувате вие?
Да блендирана беше, ја фрлив...Ми се гледаше малку зеленчук па ставај, ставај кога изблендирав ми остана да се наполнaт три теглиња.. Не знам што сум мислела
Смрзнат на цермат или фриком земам. Не го сака многу мојава. Едвај го јаде, па поретко давам. За до година ќе си замрзнам сама.
отприлика една голема полна лажица палента варев со 100 мл вода.Е сега можеш да додадеш палента,или вода зависи дали сакаш погусто поретко да ти излезе.Откако ке е готово додавав кисело млеко исто полна голема лажица млеко (некогаш и две)
Мајки можеби е глупаво прашањево извинете,денес сакам прв пат палента да пробаме кажете ми колку лажици палента ставете во колку милилитри вода?
Зошто глупаво , тмн си е и јас вчера прашував баш .. На филџан вода (100мл) Лажица палента .. па ако ти е поретко погусто нареден пат ќе си додадеш по твое ...
Свежо- исечено на парчиња и замрзнато, а ако е веќе сварено- одма после варењето да се пастеризира во тегли во водата што се варело. Значи веднаш ја полниш теглата до горе со врела течност, затвараш, чекаш да се олади да се вакумира, па ставаш во фрижидер.
Булгур, кус кус и слично...колку време смеат да се даваат по отворањето? Има ли рок да се употреби на пр.1 месец по отворањето...? Имам некои што ми стојат подолго време отворени, не се со поминат рок, но да не нечини толку долго да стојат отворени... Знае ли некоја мајка?
Mozat da stojat i otvoreni, ne e im e nisto. Jas gi koristam dodeka ne gi potrosam, stojat so meseci otvoreni. I rokot da im pomine ne e strasno ako ne se izvedeni. Samo jas po otvaranjeto gi prefrlam vo tegla, ama i vo originalnata ambalaza da stojat e ok.