Palenta samo solena t.e. So jogurt jas ne sum davala so jabolko banana vprocem i vo gradinka ja davaat so sirenje I jogurt. Griz moze so sekoe ovosje
Печена тиква и печено јаболко и малку цејлонски цимет. Незаменлива комбинација и многу деца ја сакаат. Пробајте ептен е вкусно. Синко мој ја обожува оваа комбинација.
Најобичниот значи. Јас што го јадев и уште го јадам чат пат Лили од 6+ може или? Не дека бебе јаде нешто...ама ај и ова да пробам
палента и гриз 6+ воведов. Тоа памтам јас немав проблем со гризот зошто го комбинирав од старт со некое овошје што го имаше пробано. можеш ако сакаш да направиш со вода и да додадеш измолзено млеко или ад откако ќе го направиш прво и да додадеш цимет.
И мене ми е чудно.. ми кажа дека има целулоза, да се обработи малку термички, да му биде полесна за варење.
Овошјето од кога можам да го блендирам свежо. До сега варев јаболко и круша па се мислам дали може и свежи да ги давам.
Немам воведено , не знам ни како да воведам - 6 месеци и некој ден е бебе...(палента имам дадено инаку :/ се замислив, глутен има палентата?)
Јас одникогаш не сум варела. Варам само зеленчук, овошјето го давам свежо освен понекогаш и правам оброк со печена круша и печено јаболко.
На јутуб ќе го најдеш Сајковски на 0+месеци на Телма. Збори за глутенот. Најновите истражувања покажаа дека глутенот треба најкасно до 7+ да се воведе. Изгледај го многу убаво обајснува зашто и зашто е тоа така. Јас се водев по неговиот совет ми беше најрелевантен.
И јас по совет на Сајковски, а и на педијатарот кај кој ја носам во мојот град и го ценам, воведов глутен на 7 месеци. Најлесно ќе го воведеш со спелта, за почеток така се почнува, помалку содржи. Јас го воведов со житарки на нестле од аптека, ама не ти препорачувам, микс се, па ако не дај боже јави алергија нема да знаеш од која житарка е. Инаку проблемите со глутенот не се во вид на алергија, туку еден вид интолеранција пропратена ао други тегоби. Ама не се манифестираат сега, најчесто во понатамошниот дел од животот. И уживај, палентата нема глутен, од пченка се добива.
Фала ти. Фала на сите. Знаев дека е пленка ј нема глутен ама се сецнав да не ома нешто плус во неа :/ Здравје за месец значи глутен