Мила извини сеа приметив дека рецептот т.е. линкот за буљонот не сум ти го дала. Ептен во збрка со малиов и сеа приметив дека не сум го стаила. Еве го повели и читни. Начинот на кој ја го правам и замрзнувам ти го пишав погоре. Тој начин го споделија некој мајки на фб во групата за здрава храна здрави деца, па и ја така го припремам. Линков на форумов некој од порано го имаше постирано и во групата на фб и еве си го имам и ја сочувано http://istineilaziohrani.blogspot.mk/2012/02/karika-koja-nedostaje-temeljac-ili-juha.html?m=1
Поради губење на корисни состојки, не треба да се замрзнува следниот зеленчук: цвекло, краставици, з.салата, компир, ротквици, зелка.!
Јас на една апликација најдов дека може вака: го вариш и одма го ладиш во вода ладна. Сечеш на коцки колку што ти треба за оброк и мрзниш веднаш. Направив така неколку пати. Сега печам и тоа што нема да се дојаде, го јадеме ние.
Јас почнав малку путер да ставам, несолен на олденбург, повеќе ги сака кашите со путер отколку маслиново Ставам тенко парченце не би знаела да кажам колку грама , како што се сече путерот надолжно не цела лента,пола ставам. Ај сеа јас да прашам колку ливчиња спанаќ ставаш?
Majки кашичка направив од пилешко спанаќ тиквица и брокула. Ја ставив топла во тегличе од хип. Колку може да стои така зашо бебушкава ми спие?
@Annath @joy1 фала на советот. Не знаев дека е многу, мислев треба повеќе за поголема количина. Од следниот пат ќе ставам помалку.
Мајки, вишни од кај купувате дали може оние замрзнатите по маркети што ги има и со што ги комбинирате?
@cat-woman јас купив од кам. Имав домашни замрзнати ама долго време ми стојат шубе ми беше . од кам ги земаме за нас ок се. А како замрзнувате спанаќ? Бланширан ?