Ова мислам дека е како палента, па можеш да комбинираш како што би комбинирала и палента - к.млеко, тиквичка или со овошје
Пред неколку години имав замрзнато вишни за торта на зима,но ми се наполнија со црви.Зошто како не знам.Од тогаш не сум за да се замрзнат,само во компот.
Ne se napolnile sigurno od frizider.Visnite bile so crvi.Ne e moguce vo frizider da fatat.Jas sekoja god zamrznuvam.Taka si gi jadam zamrznati
Majki recept dakte leka kako da i spremam.Za mene ja pravam turska corba.Moze i za nea isto samo sto denes e na red pilesko meso.Imam veke spremeno.Odi li leka so pilesko?
Јас на путер пропржувам кромид,лук,морков ја додавам леќата измиена,претходно сварено младо телешко и мало компирче и вода жешка.
Здраво мајки, ние за два дена ке направиме 7 месеци. Сакам денес на синко да му спремам за ручек ориз со блитва (блитва прв пат ќе воведеме), како ја подготвувате? Дали може да запржам прво малку морковче па после да додадам ориз и блитва? И од кога во јадењата воведовте кромид?
Јас вчера му дадов блитва за прв пат и да бидам искрена повеќе ја сака од спанаќ. Три лисја блитва убаво ги измив и ги извадив дршките ги ставив во вода да се варат заедно со кромид. Тоа вареше 20тина мин и изблендирав со пола лажиче маслиново масло. Настрана направив инстант ориз од холе и ги смешав. Бебе лапкаше со сласт. ^ кромид воведив на 6. Без кромид зеленчукова каша не јаде.
Јас и давам моментално од овие, ги потопувам во сок, кисело млеко, ги имам и варено во вода, а и во потечна каша ги ставам да омекнат. Некогаш ги блендирам некогаш не.
Зошто да запржуваш мајка? Немој те молам, нема ништо корисно во запржувањето, не го учи дете уште од сега на тој вкус. Ќе си свариш ориз и морков посебно. Настрана ќе ставиш вода да врие и откако ќе зоврие ќе ја додадеш блитвата да се обари, доволни се 5 минути (спанаќот и блитвата секогаш се варат посебно и водата се фрла зашто е полна со оксалати и нитрати), откако ќе ја извадиш промиј ја под млаз ладна вода и додади на оризот и морковот, додади малку ладно цедено маслиново масло и блендирај.
Не мислев на запршка, туку само морковот да се спржи малку, бидејки од зеленчук се шо пробавме досега ништо не јадеме. Може вака ке му има поубав вкус. Баш како што правиме тавче ориз за нас. Ставав и маслиново масло и пак не сака зеленчук, незнам веќе како да му погодам . Вртиме само овошје за доручек па и за ручек
Јас динстам на путер и вода кромид и морков. Пред да испари водата го ставам оризот и спанаќ/блитва, додавам вода и во релна да се пече.
Ништо ефект нема да добиеш со пропржувањето на морковот. Не знам дали си дала лук и кромид досега, синко на таа возраст многу ги сакаше кашите со лукче, исто така и цвекло многу сакаше. Пробај види што му се допаѓа повеќе па ќе камуфлираш.