@Mala30 mozes da proprzis t.e. prodinstas na malku vodicka. Morkov, kromid, tikvicka, piperka, patlidzan jas vaka na malku voda krckam pa posle dodavam drugo ako treba ili stavam proso i togas malku maslinov. Vkusot e poubav nego klasicno vareni ama ova posle 13-14meseci pocnav
Сакам денес ослиќ да и спремам , ама печен , дајте идеа како , првпат ќе и давам, до сеа само пастрмка сум и давала иначе 13м си е јаде се .. Леле со Ќ сум напишала ќумрам Ослич !
Па ослиќ е, не е ослич Иначе не сум го спремала печен за деца, само кога правам рибина чорба го користам, оти има малку коски и е лесен за чистење после. Ама ваљда може да се направи исто како другиве риби печен, на хартија со маслиново, лук, лимон, сол и магдонос.
се испобунив , и како ментална ( се погодив низ двор) и на глас го кажувам со една па со др буква стално го конзумираме и знам така , отварам мои рецепти секаде со ч и збунка одма .. нвм ќ/ч тука е чорба не сум праела , вкусно звуЧе - дај рецепт ми ваде 4ки и ништо не јаде и се пробувам вака , печено по сака и зеленчук и се..
Го копирав рецептов од темата за риба, вака ја правам понекогаш, не ептен често. Лошото е запрженото брашно, обично не запржувам, ама за чорбава правам исклучок. Плус рецептов од мајка ми е, си има почесно место кај мене. Ја вариш рибата во вода со сол, бибер во зрна, ловорови листови и малку лимон. Кога ќе се свари, се цеди водата и во неа ја ставаш добро исчистената риба иситнета на парчиња (големина на парчињата по желба). Се запржува кромид и брашно на масло, и кога ќе потемни брашното се додава лажица салца од домати, па се додава во водата со рибата. Се остава да вари, а кога ќе зоврие се зачинува со сол, мелен бибер, вегета, изрендан и испржен морков. Ако има икра, се пасира и се става да вари во чорбата. Ваква чорба е посна, меѓутоа може да направиш и легир (како каша е тоа) од жолчки, лимон, кисела павлака, путер и сецкан магдонос и да и ја додадеш на чорбата... ама искрено, многу е поубава без ова и помалку калорична
Дали можам овесните снегулки и двопекот да ги со мелам во сецко и така во тегли да ги ставам и да и ги давам во кашички?
Не знаев кај да прашам па ај тука: знае некој да ми каже што е ова? Ми го дадоа не стигнав да прашам, а мк декларација нема
Pa barav na google translate.Vika kanabis se smeev bas.A pomisliv vikam ke kupam.Posle vikam eee mila uste kanabis ti fali.Pa poklon zasto da ne,da te raspolozat
Расположена сум ја од синко што е 300/ч, ора по цел ден нуз куќа, само што прооде, уште канабис ми фали Инаку другар беше у Германија и покрај други ствари (читај играчки) обавезно му купува така по некоја здрава амирница, не знам тука дали го има, пошто велиш сакам да купам