За мојов е многу течна по овој рецепт @kukla21 јас ставам на 160мл вода 2 полни лажици или 120мл вода 2 рамни лажици палента, зависи овошјето колку ми е густо Ано и @mal.ecka нашиве се млечни каши, има и 100% просо каша на Холе, ама дали ја има кај нас е знак прашалник! Ќе прашам утре во друг Зегин од кај што ја зедов па ќе пишам..
Nemojte ne kupuvajte od mlecnite kasi, sum im go citala sostavot i ic ne me bendisuva. Zemete si cisti zitarici, pa pravete gi so majcino, AD, voda, kiselo mleko, voda od kompot...
За со овошје може по твоиве мерки. Иако зависи од овошјето. Јаболко, бана не ми пштаат вода и таман е. За другите да. А палентата за со к.млеко и жолчка по овој рецепт ми е тамам. Ама ја полнам убаво лажицата.
Палента давам само со овошје, што знам со зеленчук не ми иде и не сум дала и не зезај за со кисело и жолчка, до таму не сме да знаеме со тоа како иде
Не се секирај брзо ќе стигнете до овој рецепт. Плус и малку путерче маф прави синко. Меѓу поомилените јадења ни е. А палента јас и со тиквичка имам давано. Ова дека проја со тиквичка кога прави мајка ми јас обожавам
Мајки, дај кажувајте идеи за доручек и вечера. Исклучиво солени комбинации. Благо ништо не сака. Ни фрутолино, чоколино, овесни снегулки со овошје...тие на хип, несле, лино...се е благо и не ми ги јаде и со јогурт пробав не и не. Цело време и комбинирам кус кус, палента, макарони и сл, со абц, кајмак, урда, жолчка, јогурт, сиренце к.млеко...домар понекогаш. Стварно не знам што да и давам. Можам ли кришки само со жолча да и правам, или некој рецепт? Шо знам...си ручка детево криво ми е се исто да јаде. 9 месеци утре.
@Цвет88 имaш интересни кoмбинaции oд дoстa вредни мaјки нa темaтa инстaгрaм зa бебешкa хрaнa кaкo и темaтa Денешнo мени зa децa пoд 1гoдинa Ќеркaми нa 9 месеци зa вечерa дoстa ги јaдеше нoќните нa хип вo тегличкa и кутијa шo се рaствoрaaт сo вoдa, пoгoтoвo oнaa 7korn, кaкo и бисквити (нa хип) сo млекo, сo некoе oвoшје нa пр бaнaнa, тaрaнa сo к.млекo, имaш и нa aпликaцијaтa бебе гoтвaч интересни oбрoци, прoбaј aвoкaдo, Зa дoручек прoсo, пченичен гриз, oвoшнo беби мусли, сутлијaш...
Се пробав, ноќни, мусли ама благи и се...не ги сака..овошје само свежо како каша не го сака...имам еден куп од тие кутиите, не бе џабе...млечните па ич дека се со ад не ги сака. @forumce краставичка 8+ така си ја грицка
Ја обарив и јас.Откако ќе се олади одма ја збирате во кеси или може да почека до утре? И уште едно прашање,вишни со семки или без семки замрзнувате ?
Мајки имав замрзнато телешко. Го сварив и дали може да го вакумирам во теглички со малку вода и откако ќе изладат да ги ставам во обичниот фрижидер и да ги искористам наредниве неколку дена?(за три до максимум 4 парчиња се работи) Имам вакумирано со свежо телешко и така сум замрзнувала, ама ова веќе беше замрзнато па дали може да го искористам на овој начин? Инаку сакав да дадам само денес и остатокот ние да го изедеме