Ми треба ваша помош, син ми не ги јаде купечките зелнчукови каши, дома кога ќе му спремам со отворена уста чека и бара уште, но кога сме излезени не знам како би спакувала домашна манџичка, посебно кога за викенди знаеме цел ден да не се прибереме, мене ми е страв да стои во тегла неколку саати манџичката. Совет? Едит: и да не збориме за тоа дека сега тек допрва идат и жештини, а па за на одмор не знам што би правела во хотел, ќе треба само овошни да му давам, што не доаѓа предвид само тоа да јаде 10тина дена, тој и онака си обожава зеленчук.
Јас неколку пати кога ми било планирано дека за ручек нема да сме дома, сум спремала и во оние торби фрижидерчиња (имам малечка) со фриго кеса сум носела.
И, добра е така? Мене ми е страв и онака а па од топлото ептен, да не скисне. Имам такво мало фризче, ама не ми личи дека нешто држи, ќе пробам еднаш и ќе си имам резерва купечка, па ќе видам.
Ke si ja zatvoris ubavo uste mnogu zeska koga ke e i ke se vakumira. Pa vo onakva torbicka so aluminium odvnatre za da ne bega toplinata.
Едно време киснев и киноа и просо, но низ групиве прочитав дека тие работи кои не чинат испарувале и во варењето и не киснам веќе... ваљда не е погрешно така
Не знам, јас за киноата не баш прочитав совет дека се кисне, ама за просо да, и во бебе готвач вика 8ч или одвечер да се кисне. Јас од шубе ќе ставам да се кисне, па требало - нетребало ништо нема да е што ќе постои во вода
Моето бебе е 8+. Сакам да воведам овесни снегулки ама незнам како. Треба ли да се стават во блендет да се иситнат, колчу време се ставаат во вода и во каква, топла или лаадна. Или прво се ставаат во вода па после се блендираат? Кој може нека одговори. И уште нешто, какви снегулки употребувате. Јас купив на имуно. Може ли од тие за бебе
Јас ги ставам во сок да отстојат малку колку да омекнат. Еднаш ги имам и варено во вода. Прво нека постојат малку во сок па после блендирај. А и не мора во течност да стојат, ќе направеш поретка каша и заедно ќе ги изблендираш. Со банана и праска е убаво. Не знам какви се тие на имуно, јас едни германски користам. И на натура мислам дека се вика, имам купувано
Super se na Imuno, mnogu brzo omeknuvaat, duri i blendiranje ne im treba. Jas gi polevam so kiselo mleko ili voda od kompot, ladni i za 5 min omeknuvaat.
@kiki_riki Епа киснеш киноа или не Како печеш, во фолија или, маслиново ставаш малку и модар од кога е?? Многу прашања ама тоа е, се учиме
Прашувај слободно тука сме да си помагаме Киноа не киснам Печам на хартија за печење, ги сечам на пола, печам со се лушпа и после ги лупам. (ссмо морковот лупен го печам) Малку маслиново масло попрскувам низ нив. Печам околу 10-15 минути. Пробај даваат поразличен вкус. Можеш и пиперка 7+ ја воведов јас. Компир, брокула, карфиол се можеш да печеш. Инаку модар патлиџан воведов на 9+
Јас ги киснам. просоно, киноа и амарант. Вечер ги потопувам, сабајле готвам, стојат околу 8 саати. Така ми е останато откако воведував, читав ради некоја киселина ми имаше логика. Плус јас доручекот го правам во 6 сабајле пред да одам на работа, па кога се киснети побрзо ми се варат.
Просото може да се расипе ако се кисне од вечер, особено на топлово. Инаку, кога и да давам житарки во зрно, никогаш не ги киснам. Ни порано, ни сега. А само просо давам, друго не.
Ако мислиш на онаа алуминиумска фолија јас не би. Штетна е. Само на хартија за печење и малку маслиново масло. Многу е повкусно јадењето За киснењето и јас читав на топло дека се расипуваат и ставам обавезно во фрижидер.