Mmmmmm super, pa nz ja im davam se na site 3decinja ne gledam kolku e neli ima od tolku toa, od tolku ova... Ali od 4ipol Pocnav da go ranam.. Sepak fala na sovet Izvini ne te prasav maslinovoto go stavas dodeka se vari hranata?
И јас утре за прв пат месо ќе дадам. Купив мисиркино замрзнато, пилешко и телешко треба домашно да набавам, ама некако тешко ми оди. Ова планирам со тиквичка, морков, компир и кромид.
Мисиркино оди со таа комбинација. За телешко освен компир и морков, не знам што друго би дала. Евентуално да дадам и пашканат си велам. Од кај зема мисиркино? Јас скроз заборавив на такво месо. Баба ми живее во село, мислев лесно пилешко ќе најдам, ама нема бре. Се е од она кокошки што ги земаат за несење јајца и што растат за 2 дена хранети вештачко. А ќе речеш домашно. Што ако го купам домашно кога е и тоа полно хормони За мисиркиното читав сега брзо дека е побезбедно, па си мислам да земам ако не...
Мисиркино земав од Тинекс на Виндија. Ќе видам какво ќе биде, првпат во животот ќе готвам мисиркино. Телешкото да, со компир и морков и евентуално кромид ако имаш воведено. И јас мислев лесно ќе е за месо, кога бев бремена 20 пилиња заклавме и продадовме, се со природно хранети, сега кога дојде време за синко нема од каде да најдам домашно.
Мисиркиното знае да биде суво, па потечни нека бидат јадењата. Иначе и јас земам на Виндија кога ќе начекам, а пилшеко си имаме домашно. Ги комбинирам со грашок или боранија, некогаш и леќа. Телешкото за вчера му беше со златна мешавина направено, плус кромид и лук, за денес со ориз, кромид и лукче. Скоро секој зеленчук може да го комбинирате со месо. Јас компир со месо не му давам на малово, многу ретко, компирот само со морков и жолчка од јајце, така е повкусно, барем за моево.
Мајки,дали кромидот и лукот ги толчите и свежи така ги ставате во кашичките,или малку подварувате да омекнат?
Moze li da stavite slika od misirkinoto od vindija da vidam kako izgleda opakovkata. Pri kraj ni e domasnoto pa da znam kakvo da baram. Barav vo vero ama neznam od koe zimate za bebe.
@Annath Како го направи со ориз, кромид и лукче телешкото? Со златна мешавина е најдобро, ама немам воведено грашок се уште.
Динстам кромид и лук на вода, додавам маслиново. Телешкото ми е претходно варено, па го сецкам на ситно, го додавам, па оризот го ставам и попарувам сè со водата во која се вареше месото. Одма се прави, не е тешко, може и морковче да додадеш. Јас грашок дадов на 7 полни. Ич не ми го сака, што ме чуди, оти обично го сакаат, дека е сладок. Ама моево не го сака, го плука.
Немам вакво видено досега, затоа. Јас би сакала да има батаци, најубаво е тоа месо, не е толку суво, ама не сум начекала.
Jas pa ic nekam smrznato da zimam. Sekogas gledam svezo da e zosto go secam na parcinja kolku za obrok okolu 50gr pa vo posebni kesicki mrznam i vadam po potreba kesicka. Vaka celo smrznato ke treba poveke pati da go odmrznes da iseces pa pak da mrznes, a meso ednas smrznato pa odmrznato po vtor pat ne e ubavo da se mrzne pak
fala ti. sakam bombici za uzinka da mu napravam so biskviti na hipp, mleko, kokosovo, cimet, kakao i nekoe suvo ovosje za poblago da e ili pa madzun. 11 sme