Годинава свекрва ми правеше за малото, во мали пластични шишенца и го смрзна. Малку варен, да клокне. Да се излади полнење и во фрижидер. Така и рекла некоја пријателка, ќе видиме што ќе испадне. Готови не јаде?
Готови не јаде?[/QUOTE] @duffi Голем ми е за такви кашички, никогаш не ги ни јадел многу, 2 ќе прави сега, мислев со домашно подобро...мене не ми е тешко да му направам само незнам дали ќе држат
@duffi Голем ми е за такви кашички, никогаш не ги ни јадел многу, 2 ќе прави сега, мислев со домашно подобро...мене не ми е тешко да му направам само незнам дали ќе држат[/QUOTE] Ако правиш напрај повеќе за ако некоја се расипе ...мада јас на таа возраст го седнувам со нас да јаде исто...
Ако правиш напрај повеќе за ако некоја се расипе ...мада јас на таа возраст го седнувам со нас да јаде исто...[/QUOTE] Па дел и јас давам веќе наша храна, хотелов е со доручек и вечера и тогаш ќе се комбинира ко за него од понуденото ама ручек нема па затоа ми е, да не седнуваме у ресторани секој ден за ручек ради него, трошок разбираш Може и јас многу му се секирам, незнам. Може и со овошје на плажа ќе проаѓа ама манџиче да си има мајка
На 150степени рерната и отприлика 45минути до 1ч, ќе видиш треба да вријат, тогаш исклучуваш рерна и теглите остануваат. Најдобро навечер и си седат преку цела ноќ. И рерна обавезно загреана. Пред да полниш пиша топли тегли, ама и капачињата пикни ги некоја минутка и тие треба да се топлички, со крпа ќе затварате. И тегли наредени во тепсија и да не се допираат една со друга. Ваљда се кажав што мислев
Sveza aronija kako cuvate, denes kupiv, ne sum im davala so sega nikogas. Ja mrznete ili cuvate vo obicen frizider dodeka I e rok? Po kolku da davam?
Малава 2 пати ми ја истура кашата со зеленчук и жолчка. Први пат демек на несакање ама и 2 кога ја проба кога рече вришти мавна со рачето и ајде се на под. Со банана пробав порано јадеше сега несака. Со к. Млеко заради крвта не ни е препорачано. Незнам како да ја дадам.
Ако си сигурна дека ќе изеде одредена количина т.е. цела каша, изблендирај ја внатре. Не би требало да ја примети. Јас и ја рендам горе оти уште не ми е сигурна дека се ќе изеде. Знае и да се подзадави така. Кога ќе бидам сигурна дека ја јаде, ќе и ја блендирам.
Незнам дали сега ја воведуваш жолчката. Јас кога кога ја воведував ја давав само жолчката прво да ја изеде со нешто малку измешана па потоа кашата. Може не и се допаѓа жолчката. Пробај така. Измешај ја жолчката со мал дел од кашата и дај ја.
Пак јас. . Леќа со што комбинирате и колку да ставам за кашичка од прилика 200 гр. Зелена имам дома( или се препорачува црвена)?
Мамички дали може да се замрзне спанаќ? Да го измија среда и треба да го сварам или така да го замрзнам?
Јас го зовривав, па во ладна вода,го цедев и во најлончиња го ставав колку за еднаш. Потоа кога оризот и јајцето ми беа готови вадев замрзнат го ставав да зоврие и блендирам се заедно.