14 дена??? Од кај сеа ова, ништо не пишуваше на нив. Иначе БАШ имаат одвратен и мирис и вкус за разлика од обичното просо. Просо јадам редовно, и киноа понекогаш, ама со ова немаат шанси!
Сега видов, но на моето пакетче кое го купив пред отприлика две години, немаше никакво ограничување за користење, секогаш читам декларации. А и нема логика, направиле пакетче од 500г кое неможе ни возрасен за две недели да го изеде, камо ли бебе/дете. Ова е пак од оние нивните технолошки назнаки дека храната е најсвежа и во најдобра состојба ако се јаде до тој датум, значи ако се чува добро затворено и во фрижидер ќе трае многу подолго, посебно ваква сува храна.
Да, обично во ќесенца од пола кг замрзнувам. Одмрзнувам преку ноќ, во обичен фрижидер. После ја посолувам, и ја чувам ден-два најмногу во обичен фрижидер.
Zenski edno prasanje za orizot na Holle: se stava samo vo topla voda i tolku ili treba malku i da se podvari? Mn.cudna struktura mi dobiva i mn e redok.
Женски ми донесе мм бејби спањаќ од Веро. Може тој на бебе да давам? Плус 100гр. ние не сме по спањакот, може да го замрзнам? Свеж или да го избланширам? Однапред благодарам.
-Како да направам домашен сок од цвекло за бебе? -Дали цвеклото го варите заедно со другите намирници? Со што е најубаво да го комбинирам за подибрување на крвната слика?
Зошто сок кога можеш во манџите да го пикаш? Сок ако правиш најдобро е со јаболко, морков и лимон/портокал. Ако правиш сок само цедиш, не вариш ништо. Јас давам исклучиво варен, но во манџи, на пареа го варам со другите намирници, поситно само го сечкам, готово е кога е готов и компирот. Скоро читав кога се додавало во манџи најдобро било секогаш со тиква да оди ради сврзување.
Ако го даваш со сок стави и лимон. Ако пие направи и комбинација, лимон, морков, цвекло. Поради витамин Ц во лимонот, да го врзува железото.