Јас само така ги додавам во блендирано овошје, мешам убаво да нема грутки и толку. И во кисело млеко за вечера исто. На почеток со вода ги правев па додавав во овошје, ама некако не ми фаќаа око така кашите.
Жолчка, компир и пиперка. Дали може и цвекло да додадам? И која количина за првпат и дали со лушпа го варите?
Za vecera sto davate ( posebno majkite sto dojat)? Po preporaka na pedijatar da bide mlecno, ama se edno te isto vrtam palenta ili ovesni snegulkj so k.mleko so urda so jogurt i tolku. Zolcka nemam vivedebo.
Жолчка и цвекло мене не ми иде, не знам Ако ти фалат идеи Нутри бебе и Бебе готвач се топ, ама во принцип јас нудам како и јас јадам, без да пробам каша не ја ни давам. Цвекло лупам, мијам, ситно сечкам, со другиот зеленчук на пареа и варам. За количина сама процени колку ќе даваш.
Mајки, да Ве прашам кога подготвувате брокула или карфиол за Вашето бебе, дали претходно ги потопувате во вода со сода бикарбона или оцет. Така треба за бебе или не? Дали е штетно остаток од сода или оцет да јаде бебе. Јас до сега сум ги ставала само во вода да отстојат ама разбрав дека не е доволно само во вода. Што мислите Вие и како правите?
Како замрзнувавте тиква? Само малку обарена или скроз да е сварена? За големата ќерка замрзнував само жива ама тука прочитав подобро било да е прво сварена. Да го фатам периодов на блага butternut тиква и да си замрзнам со време.
Кога се дава тиква? Колку време може да стои замрзната? Имам убава домашна од бавча. Ама се залетав ја, ама ај да се најдам у муабет.
Во први намирници се воведува, ако сакаш и прва дај ја Не знам колку може да стои замрзната, но јас планирам да направам залиха со домашни, па додека има ќе давам и пролет нека фати ако сака
Moze da se zamrzne mocarela? Za urdata znam deka moze, za ova ne sum sigurna imam od Fejzi poveke topcinja, a ne mozeme tolku brzo da gi potrosime
А сте ја пробале после одмрзнување каква е тиквата? И јас една година замрзнав, одмрзната не ми се свиѓаше, многу водеста беше и со чудна текстура. Свежа имав замрзнато. Оттогаш само во подрум чувам.