1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Чување, комбинирање и начин на подготовка на храна за бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од BirMelek, 18 јуни 2017.

  1. bubac

    bubac Популарен член

    Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.865
    Пол:
    Женски
    дали телешко месо сварено да замрзнам؟во длабоко па да вадам по потреба?
     
  2. duffi

    duffi Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.548
    Допаѓања:
    144.427
    Јас смрзнувам живо, си варам по потреба.
     
    На Majjja, Coco31 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  3. emkaemka

    emkaemka Форумски идол

    Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.681
    Допаѓања:
    106.043
    Пол:
    Женски
    Како точно ова?
    Вариш првин гризот со вода и на крај додаваш една мерица АД и мешаш?
     
  4. duffi

    duffi Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.548
    Допаѓања:
    144.427
    Да така.
    Го тргнувам од рингла и ставам една мерница Ад, промешувам и толку.
    Секако гризот го оставам малку по водлест.
    Јас варам околу 100мл вода и 3гол лажици гриз.
     
    На Coco31, Sexybaby86, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. eli25

    eli25 Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    122.558
    Ее супер штом може така ^_^
     
    На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kukla21

    kukla21 Мама Член на тимот

    Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.736
    Вака не ти излага густ?! Јас на 100мл ставам 1 супена лажица гриз и ми излегува таман.
     
    На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  7. emkaemka

    emkaemka Форумски идол

    Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.681
    Допаѓања:
    106.043
    Пол:
    Женски
    Јок не е густ, вечераше бебе по тој рецепт + јаболко од тегле ставив, топ густина имаше :)
     
  8. Sandrin4

    Sandrin4 Истакнат член

    Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.196
    Пол:
    Женски
    А само со вода мојт гриз?
     
  9. emkaemka

    emkaemka Форумски идол

    Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.681
    Допаѓања:
    106.043
    Пол:
    Женски
    Мојт, јас ретко и го правам со млеко, еве со АД и прв пат, неколку пати претходно со бадемово :)
     
    На Sandrin4 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kukla21

    kukla21 Мама Член на тимот

    Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.736
    Јас на 100мл ставам една супена и густ ми е. Хмм
     
    На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  11. emkaemka

    emkaemka Форумски идол

    Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.681
    Допаѓања:
    106.043
    Пол:
    Женски
    Не знам, не ги преполнував лажиците, онака рамни ставив.
    Густина на кашата искочи како овошните со житарки, ниту колку ноќните не беше густо..
     
    На duffi и kukla21 им се допаѓа ова.
  12. Sandrin4

    Sandrin4 Истакнат член

    Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.196
    Пол:
    Женски
    Дан мереше со кутлача :D
     
  13. Majjja

    Majjja Истакнат член

    Се зачлени на:
    13 март 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    78
    Пол:
    Женски
    И јас исто.. 1 лажица 100мл вода... И густ е
     
    На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukla21

    kukla21 Мама Член на тимот

    Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.736
    Ти како го правиш?
     
  15. duffi

    duffi Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.548
    Допаѓања:
    144.427
    Не, од почеток вака го спремам.
    Го оставам и малку водлест оти се згуснува.
    Како гриз зимаш? Плавиот со бебе?
     
  16. kukla21

    kukla21 Мама Член на тимот

    Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.736
    Тој. Ама најчесто го користам оној од дм од спелта.
     
    На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. duffi

    duffi Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.548
    Допаѓања:
    144.427
    Тогаш не знам во што е тајната.:D
     
  18. Sandrin4

    Sandrin4 Истакнат член

    Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.196
    Пол:
    Женски
    Се шалев јас со кутлачата, зш ти пиша дек мн густ ти излегви. Извини ако те навредив.
    Јас абер немам од гриз готвење. Планирам да и направам утре сабајле. Стварно извини за кутлачата
     
    На mal.ecka и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. kukla21

    kukla21 Мама Член на тимот

    Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.736
    Нема лутиш :)
    Ај па кажи ти како ќе ти излезе тебе ;)
     
    На Sandrin4 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DuchessAnn

    DuchessAnn Популарен член

    Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.728
    Пол:
    Женски
    И кај мене 100мл вода со 1 супена лажица гриз таман искача. На крај го тргам од рингла и додавам 1-2 дозерки ад.
     
    На Majjja, duffi, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.