Соленки и еурокрем Пинџур и диња Јогурт или кисело млеко со кисели краставички и кечап Сенф со било кое јадење солено
Уф, од самата помисла на лубеница и сирење ми се гади. И таквите чудни комбинации.. Никогаш не мешам солено, благо и кисело... Немам пробано, со се знам да експериментирам, ама со храна не.
Ова и јас го практикувам. Инаку, невообичаени комбинации немам, мислам сето ова што претходно е набројано не ми е чудно, сум пробала скоро сè. Ама врв ми е путер, мед и сирење. Или пак пржени лепчиња со јајца, мармалад од сливи и сирење... а бре деликатес!
Бившата цимерка ми јадеше салама со еурокрем. А јас многу сакам кога сум пред добивање вегета и чоколада во исто време да јадам. Во еден момент сакам нешто преблаго, и одма после тоа нешто пресолено, па пак благо итн итн ... Млеко можам да пијам со секаква храна заедно.
Обично желудникот не ми ги поднесува ваквите бучкуруши, ама очигледно му годат комбинациите како на пример тост + чоколадно млеко и стандардната лубеница, диња со сирење. Или благи бисквити, на пример Плазма со обичен јогурт.