Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шанел чанти

Дискусија во 'Мода и стил' започната од T.e.d.d.y, 6 јуни 2012.

1. lili....sweet

lili....sweet Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2012
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    19
  2. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    17.174
  3. Katalonka

Katalonka Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    13
    Да ви кажам,оргинал шанел немам видено одамнааа :D Све шутканел носат :tmi:

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  4. wildness

wildness Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    23
    Не сфаќам зошто така размислувате, дека не се убави марките оригинали и слично. Мене лично поубави најискрено ми се оригиналите, и пак искрено неоригинал нема можеби никаква разлика со оригиналот, ама тоа чувство да купиш Chanel чанта, или алка, или паричник, но само едно парче и да си го чуваш и мерак да ти биде а не да ги собираш сите колекции како ние што си купуваме random од локалните продавници. Сакам да кажам дека тие што имаат пари, стварно многу пари имаат доволно за да сместат десет Chanel и уште петнаесет Louis Vuitton во нивниот плакар, тие луѓе ги трошат парите на вакви ствари и затоа некој ги прави оригиналите. А и незнам дали сте го прочитале оној дел од една статија баш на Фемина беше за некоја модна недела не ми текнува точно каде имаше дел токму за Chanel и имаше многу убаво напишано делче кое добро го памтам. Убаво си беше напишано и поставено прашањето зошто се цените астрономски, а потоа и објаснето колку труд, работа , време , материјали се потрошени на тоа, па мора некој тоа да го отплати. (имаше даден пример за едно палто кое било изработувано во париз една година, мислам дека пишуваше го правеле најврвни кројачи рачно и со полна пареа.)
    Зборот ми е дека тие цени донекаде и заслужуваат да се такви, па нормално дека тие работи не се направени за нас кои едвај вадиме пара да преживееме, а не па и да купуваме ташни од 3000 евра. Многу забегав у пишување, и незнам колку ќе сфатите што напишав, се испомешав.
    Ајде, поздрав.

5. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Одвратни ми се и преку глава ми дојдоа.

Прво ме нервираат работи со знакчиња на марки. Второ ружни се. Работава ајде сега цел свет да види како јас фурам во двојка со Шанел ташна. Па уште кога ќе почне некоја генијалка да се докажува, ама мене црнецот ми рече оригинал е, он од аутлет ги купува :x

6. WeHeartIt

WeHeartIt Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    130
    Знакчето ми е најбитно!!!
    Никогаш не би ги носела оние од Шутка ташните...а во последно време сите такви носат.
    Ајдеее шанел чанти за 150 денарии.... :devil:

7. erica

erica Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.036
    Преубава е!! :$ :$

8. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
  9. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
  10. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Мене па ептен ми се сфиѓаат. Ама искрено, само оригинал би носела, никако копија. Бидејќи се стварно неквалитетни, се кинат, мирисаат, апла се познава дека е копија. А оригиналите си се оригинали. :)

11. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    Сигурна сум дека повеќето од некои што глумат дека носат само оригинал ташни,носат ефтина копија која мене лично ми е баш симпатична.
    Абе луѓе јас не ве сфаќам,од една страна се жалите како луѓето немаат денот да го поминат со овие подпросечни плати од 6000 ден месецот со што треба да поминат во просек четиричлено семејство,а од друга страна овде глумите дека носите само оргигинали..
    Хаха свашта. :emo:

На Sweety55 и bubuce им се допаѓа ова.
  12. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    686
    преубави ми се :)

13. Cinderella11

Cinderella11 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    51
  14. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Јас како фејк сметам само ако го има логото.
    Точно, чантата асоцира од прва на Chanel, ама боже сачувај и твид сакото е Шанеловско па ај да му забраниме на Манго или Forever 21 да ги прави.

Јас не го поседувам овој тип на чанти со синџирче. Би сакала некој ден секако. Крем или бордо, мх мх.
    Сум видела неколку пати ама изгледот не ми фатил око, а и да ми фатил можеби цената била преголема за некоја обична продавничка и сум баталила.
    Имам други две чанти со синџир, правени во овој концепт, нешто слично, но не може да се стават во масата на Chanel 2.55.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  15. cucii...ii

cucii...ii Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    12
    Не носам оргинал чанти, ни па ги сакам овие лажните.
    Има преубави и ефтини чанти.. мали големи во разни бои.. Секакви сакам ама не и овие лажни.

16. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    Јас не ни знаев дека овој модел на чанти е Шанел.Пред месец дена на поклон за роденден добив ваква само без лого напред.Ми се допадна,иако тоа синџирчето ми беше кратко некако па го извадив.Сеа се утепав од барање на такво синџирче ама подолго да и ставам пак, и да си ја носам.

Никогаш не сум носела фејк облека и додадоти и нема ни да носам.Боље ке купам нешто небрендирано,отколку со пазарски знак и да се курчам дека кој знае колку сум го платила и дека ми е од кој знае каде.

17. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Абе каде и да прочитам никој не носи копија чанта, е па како цел град ги носи а овде сите викаат никако никако само оргинал, никако Шанел никако ЛВ, никако копија.
    А каде и да се окренам тамо пиштиии од нив. И сите копии, е па секако ќе носиме копии за оргинална чанта треба со години да работиме и да работиме за да можеме да ја имаме таа позната шанел чанта.

Сите носиме копии без разлика дали е тоа на Шанел или некоја друга, ретки се исклучоци што носат оргинал чанта ( па и тие што ја имаат таа им е подарок :rofl: )
    Јас искрено немам оваква обична правоаголна чанта, ама таа со синџирче ми се допаѓа кога би наишла на убава боичка и таква ќе си ја купам и носам. Не ми е гајле што ќе е копија.

18. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    не носам бидејќи ај кај ми се грди, секој втор ја има од на пазар....и да ја имаш оригинал џабе ќе ти е :lol: :lol:

19. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.180
    И јас мислам така