Шепотење со духови (Ghost Whisperer)

Discussion in 'Серии и емисии' started by Leeloo, Feb 20, 2011.

1. Leeloo

Leeloo Популарен член

Серијата се однесува на животот на Мелинда Гордон која има дар со кој може да ги гледа и комуницира со духовите. Таа се обидува да живее нормален живот што е можно повеќе но нејзината задача во која таа мора да им помогне на духовите да ги решат нивните проблеми и истовремено да преминат во светлината се повеќе и го отежнува животот.

Серијата има 5 сезони и неодамна завршија со снимање, почнав да ја гледам на Fox Life прво, али некако ич нередовно ми ги даваа сериите и ги повторуваа. Искрено ми се допадна, има некои епизоди доста интересни и дефитивно сум заљубена во куќата од серијата на Џенифер Лаф Хјуит како и стилот на облекување :lol:, али некако се разочарав од крајот.. ми беше премногу едноставен.

П.С. колку што разгледав нема отворена ваква тема. И доколку некој знае како ке дојде точниот превод слободно може да се преправи. :)

Attached Files:

XstrongerX, BeYourself and GeorGinnA like this.
  2. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Леле серијата :inlove: :inlove:
    Не пропуштам ниту една епизода. Мелинда ми е преубава и многу си ја сакам.
    Прекрасна серија.

3. viki44e

viki44e Популарен член

И јас си ја гледам серијата на Фокс Лајф..
    Интересна ми е..и актерката ми е многу симпатична..
    Инаку за насловот..мислам дека некаде имав прочитано дека е Шепотот на духовите.. :?:
    Неможам да најдам логичен превод :wasntme:

4. TinaM25

TinaM25 Истакнат член

Обожавам серии со ваква тематика, а оваа серија е една од моите најомилени. Обожавам да ги гледам епизодите и по повеќе пати, никогаш не ми се здодевни. А љубовта помеѓу Мелинда и мажот и' е неодолива, ме исполнува со надеж (иако се работи само за филм) :$

5. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Мислам дека има уште 2 снимени сезони, побарај на некој од сајтовите за симнување, и јас ја следам серијата, ама само кога даваат на ТВ, немам време да симнувам од нет...инаку разбрав дека
    ќе имаат синче и натамошните епизоди ќе бидат за и околу него, и дететцето ќе комуницира со духови...

6. Leeloo

Leeloo Популарен член

Каков шо видов јас, на википедија и imdb.com вкупно се 5, и ова шо рече дека
    се имаат син и тој ке гледа духови е во последната 5-та сезона. :)

7. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Серијава ја гледав на FoxLife омилена ми беше, ги немам изгледано сите сезони, планирам да ги симнам :) Инаку одлична серија!

8. spellbound

spellbound Популарен член

Леле колку си ја обожавав серијава..не ја пропуштав ама ;( сега ;( немам foxlife ;( ;( ;( ;( ;(

9. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Не тагувај, на Fox life сега ја репризираат третата сезона, претпоставувам веќе си ја гледала :)
    Точно така моја грешка, јас мислев дека тоа е 6-та сезона, се извинувам..грешно сум видела..

10. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

Ја обожавам серија ,само нејзе ја гледам ,едноставно најдобра ,нема плачки и глупости кој на кој му е татко ,ово оно.
    Комотно да седнеш и да уживаш.Многу ми е симпатична и глумицава,а и одговара улогата.

11. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Многу добра серија,уживам додека ја гледам.Не е типична духови чуда,баш е интересна.Глумицата ми е супер за улогата баш и одговара,природно глуми воопшто не е вештачка.

12. MacaLove

MacaLove Популарен член

Мноогу интересна серија,глумицата е исто така прекрасна.
    Ја гледав цело време,но почнаа да се репризираат епизодите,и ја баталив.
    Не е досадна серија,успева да ти го задржи вниманието дефинитивно.

13. MissCupcake

MissCupcake Истакнат член

Ова е мојата омилена серија :inlove: обожавам серии со нешто со натприродна сила,а особено вакви кгоа се изгледа толку вообичаено, обична жена(во ред ние си знаеме не е баш обична) со антикварница,пријатели,семејство,сопруг,толку реално,но сепак нереално :D , навистина ја обожавам серијата инаку на фокс лајф ме изнервираа па даваа кога беше Мелинда бремена со поголем стомак така :lol: (извинете ен знам како да ви објаснам) и после одма се од почеток кога Џим се префрли во телото до Сем се истите... :(

14. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Значи серијава е нешто неверојатно.
    Дишам само на реклами и кога ќе заврши! :lol:
    Епизодите со Bloody Mary и тој адвокатот кој ја следеше Мелинда ми беа најстрашни.
    Срцето ќе ми застанеше. :whew:

А јас мислам дека тоа ја прави една серија успешна. ;)

eutixismena likes this.
  15. GreenEyedBabe

GreenEyedBabe Истакнат член

Изгледа само мене ми е патетична серијава, убава е замислата али искрено ко да не ја погодиле. Глумицата многу ужасно глуми според мене а и доби „признание“ за најлоша актерка, заедно со се Чак Норис...

16. eutixismena

eutixismena Истакнат член

И мене ми се допаѓа серијава и глумицата особено. Порано ја следев кога ќе ја начекав ама сега и го зедов редот на фокс лајф таман даваат репризи секој ден уживанција :)
    Морам да се согласам со Аврил дека

Avril.09 likes this.
  17. SexyLady

SexyLady Популарен член

Ghost Whisperer колку што знам е како професија, т.е. работа. На пр. како бајачка, предвидувачка итн.
    Буквално ако сакаме да го преведеме на мк би било шепкач со(на) духови. Не ми е логично ghost whisperer да се преведе шепотење со духови или шепот на духовите - тогаш би било Ghost Whispering.

Инаку некаде имам прочитано дека глумицава е прогласена за најлошата глумица во цел свет. :D
    Мене баш ми е фина
    (ко од Финска :D )

Инаку серијата ми е многу интересна, не ја гледам редовно, ама секогаш кога ќе ја фатам ја гледам.
    Воглавно има интересни случки, нели секоја епизода си е своја приказна, ама има и такви кои малку ме разочарале, досадни и монотони испаднале.

18. Cacy

Cacy Популарен член

Ја гледам серијава на Fox Life и многу ми се допаѓа :D
    Само незнам во колку точно ја дават :^)
    Јас кога ќе вклучам ТВ гледам :lol:

19. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

И мене ми е супер серијава, ја гледав на Фокс, ама сите епизоди што ги даваат веќе сум ги гледала, па сега ќе ги гледам новите на нет.Глумицата е супер и не знам зошто ја прогласиле за најлоша глумица :@

20. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

...Фокс лајф - место каде што се одвива курс за учење на омилените филмски реплики :D

Дајте бре луѓе, јас озбилно не знам нив како не им здосади да ги репризираат истите серии, истите сезони...овер енд овер аген |(

Туку, што се однесува на серијава ме бендисува, интересен концепт, убава замисла, солидна екипа, се на се, пополнети услови за квалитетно време потрошено пред ТВ.

Искрено Џенифер ми е створена за вакви улоги, појма неам зашто ја прогласиле за најлоша глумица :^)
    Можеби зашто одбегнува деколте до папук...кој знае :?: