Шербет од брусница (Kızılcık Şerbeti)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од spacegirl92, 31 март 2025 во 23:38.

1. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    2.966
    Безвременска приказна која стана класика и за брзо ги собори сите рекорди на гледаност, оставајќи ја далеку зад себе конкуренцијата во сите возрасни групи. Популарноста на оваа импресивна драма ги надмина и границите на малите екрани, станувајќи глобален феномен на социјалните мрежи и привлекувајќи огромен број на фанови кои со нетрпение ја очекуваат секоја следна епизода.

Моќна приказна за една забранета љубов која ќе треба да ги надмине сите животни искушенија и да се избори за својот триумф. Уште во почетокот се запознаваме со Дога, млада студентка која пораснала во нормална и урбана фамилија, но чиј живот се менува кога девојката решава да се омажи за Фатих, човекот во кој е вљубена и од кој останува бремена.

Фатих, од друга страна, потекнува од богато традиционално семејство, но неверојатно приврзан за конзервативните вредности и семејните врски. Работите добиваат сосема друга насока кога семејствата на двајцата млади се запознаваат.

Мајката на Дога е шокирана од религиозната фамилија на зетот и чудните правила кои владеат под тој кров, а пак семејството на Фатих е изненадено од, за нив, неприфатливото и либерално однесување на семејството на невестата.
    Љубовта на двајцата млади ќе предизвика судир меѓу овие две семејства за кои е невозможно да живеат заедно. Судир кој ќе ги соочи модерното со традиционалното, слободата со ограниченоста, разумот со чувствата. Но, мостовите на животот ќе ги спојат овие различни светови и ќе донесат бура од интензивни сплетки и емоции во најгледаната драмска серија на денешницата.

Шербет_од_брусница_(серија).jpg

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.623
    Допаѓања:
    128.191
    Не знам оти толку ја гледаат серијава.
    Иако е одгледана од модерна мајка, Доа е многу наивна и проста. Избрзува со секоја постапка.

3. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.787
    Допаѓања:
    53.350
    Почнува кај нас? Една епизода не пропуштам и е единствена моментално што ја гледам:D

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.828
    Па не е баш дека ги уривала сите рекорди, тек во 2-тата сезона станува гледана откакао била забранета од надлежните заради константна примена на насилство над жените во серијата, во една од сцените еден од ликовиве не знам кој дури ја фрла жената кроз прозор. Колку што знам има околу 100 епизоди, така да ќе се изнагледате хаха. Мене ми е некако глупа.

5. Rosass

Rosass Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2025
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    47
    Засега серијата е добра, држи внимание.. А ми се допаѓаат и ликовите, сите ми се некако вклопени во улогата и убави :D

6. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.852
    Допаѓања:
    3.317
    Кај можам да го гледам со превод?
    На неколку страни пробав, но крш е преводот и многу реклами има

7. AriLangdon

AriLangdon Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2020
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    1.431
    Јас овде ја гледам со српски превод, малце е крш преводот ама се разбира.
    https://turskeserije.tv/kizilcik-serbeti/