Блазе си му на умот на Кајхан, на еден ден да ни е да одмориме. Жал ми е за Лејман жена му во најранлив период кога беше во психијатрија и се упика.
Добар глумец е, ама новиов повеќе одговара дека е малку помлад. Првиов на речиси сите може да им биде дедо или татко по години.
Кајхан, Нилај и Зулќар ме засмеваат. Чимен па дури се однесува како да е горда што се покри. И тоа незнаење што е абдест е навистина глупавост, колку и да не се верници. Се надевам дека ќе се дознае за Омер и Ѓорѓем и дека девојката ќе престане да се перчи. Прав кодош, го кодоши братот кај родителите, а таа имаше афера со стар човек, двапати разведен и татко на возрасен син. Тој татко може да и биде.
Ќе се дознае за Омер и Ѓорѓем на фамилијарна средба Нилај ќе им каже на сите т.е ќе им покаже слика од тел. Како се бакнуваат во ноќниот клуб кога се сретнаа. И стандард ќе се испотепаат меѓу себе и лудата Ѓорѓем ќе се фрли од тараса, во болница ќе дознаат дека е бремена и нема да знаат чиво е бебето.
Ама чекај, од Омер не може да е бремена, одамна беше тоа веќе, веќе не се гледаат, освен ако не биде нешто допрва или па освен со Фатих да не биде и со друг? Таа виде дека Фатих е богат, дека е мирен, ќе може да го манипулира и затоа сака да се омажи за него. Ако нејзиниот татко ја мажи за некој затуцан, прво не е девица, друго нема да ја пуштат на работа, дома има да седи како роб. И што ќе биде со Омер и Кивилџим откако ќе се дознае за Ѓорѓем? И се гледа дека Ѓорѓем е ѓубре. Откако Омер и зборуваше да не се мажи за Фатих, таа дрско одговори дека не доживеале ништо, и што има тој да ја прави нејзе лоша. Нема срам, расипана. И сега со Доа се расправа, Фатих бил многу добар, а таа глупавата само двапати се излезе со Фатих, глуми како којзнае колку да го познава. И на цела таа патријархалност нивна, не знам како не им е проблем што Фатих е разведен со дете.
Греота... А Алев? Како што имав гледано така набрзина мислам дека ќе умре. За Пемве знам дека ќе умре и гледам серијата уште ја снимат.
Јас моментално ја гледам 4та сезона, многуууу работи ќе се издешаваат, нема да ви се верува. Инаку да, Алев ќе умре на пороѓај, многу избрзано тоа го направија. Ех уште колку хаосиии следуваат. Ама 4та сезона искрено прелоша, многу актери ќе си заминат, многу нови лица..ама ајде, гледам, толку време ги следам па барем да видам што ќе бидне
Иако пола актери се сменети пак е многу гледана, така да нема причина да заврши. Ме потсетува на Забрането јаболко, таму во 6 сезони 3 пати се менуваа актери и пак беше многу гледана и си продолжуваше, барем таков е менталитетот кај нив, од навика си продолжуваат со гледање. Претпоставувам дека кај нас ќе опадне интересот кога тој пресврт ќе се случи во 4-тата сезона па Сител како што знаат и да прекинуваат серии кои не се гледани може и да не ја додадат. А верувам дека ќе снимаат уште сезони.