Луѓе што одгледуваат овошје и зеленчук апла ми викаат никако на бебе свежо,дневно по два пати ги прскаме.Јас си преферирам со каши да го ранам. Работава испаѓа не му давам шекери, а го трујам секојдневно со канцерогени пестициди
А каде тоа денес има нешто што е свежо, прирдно и не третирано со пестициди? Не постои, зошто земјата е толку сменета да без тие пестициди ништо нема да пркне. Верувајте, живеам во средина каде баш се се одгледува, од овошје до зеленчук па и житни култури... Ништо не успева без хемиски третман, за жал... Порано, мојот дедо кажуваше дека само стеблата на овошките ги премачкувале со вар, да немаат вошки, јаделе највкусни јаболки и круши. Денес, истите тие дрвца не третирани, листови немаат на нив.
Што мене ми се закачи? Ако си толку неинформирана што содржи зеленчукот и овошјето тоа е твој проблем. Ние што даваме купечки каши не ве осудуваме, а вие останатите не правите монструм мајки.
Ако е за мене коментарот, мене искрено ама баш ми е гајле кој што му дава на свое дете, а не па да се замарам некој хип каши што давал. Мислев и за тоа имаат информација замјоделците, од колку години може да се "трујат", затоа ти се "закачив".
Мене и од педијатар ми е кажано до 1 година , овошјата и зеленчуците да се термички обработени, баш заради овој муабет. Јас освен банана, друго давам на пареа сварено…