1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шеќер:бел или кафеав-нерафиниран

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Hipster, 1 септември 2011.

  1. tinkerbelll

    tinkerbelll Популарен член

    Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.017
    Пол:
    Женски
    Јас турско кафе и чај пијам без шеќер,но кога пијам нескафе користам кафеав.Поубав ми е од белиот.
     
    На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MIA-SK

    MIA-SK Популарен член

    Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Пол:
    Женски
    Јас подолг временски период го користам исклучиво овој кафеав шеќер на Виталиа. Викаат дека кафеавиот е многу поздрав од белиот, но не знам дали навистина е така-треба некој ден да направам едно истражување по интернетов! ;)
     

    Прикачени фајлови:

    • demerara.jpg
      demerara.jpg
      Големина на фајлот:
      3,8 KB
      Прегледи:
      161
  3. Danni79

    Danni79 Активен член

    Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    2
    Јас користам кафеав шеќер повкусен е а и по здрав е.
     
  4. LOmikol

    LOmikol Истакнат член

    Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    20
    кафеав
     
  5. Alejce

    Alejce Истакнат член

    Се зачлени на:
    27 ноември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    Само кафеавиот шеќер од Виталиа
     
  6. eli25

    eli25 Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.729
    Допаѓања:
    122.076
    Jaс оддамна го исфрлив белиот,користам само кафеав.
    Тој се стврднува после некој период,ми кажаа финта -да се намокри па да се расука со сукало :^) ,ама не планирам да ја применам(кога ќе ми се стврдни купувам нов и секогаш сум во загуба :tmi: ).
    Инаку го користиме овој:
    [​IMG]
     
  7. mims-89

    mims-89 Форумски идол

    Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.071
    Користев кафеав ама веќе и тој го исфрлив од употреба. Користам засладувач од стевиа. Има на повеќе фирми, сега имаат и на Виталија. 250 грама е 180 денари што е значително помалку од оној што досега го користев. Го има во мали кесички погодни за напитоци и во има во голема кутија погоден за готвење. Нема ист вкус како шеќерот, многу е поблаг па според тоа и помала количина треба да се користи. 0 калории на напоменам :!:
     
    На Elaria и ludoto19 им се допаѓа ова.
  8. Flower27

    Flower27 Популарен член

    Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.179
    Пол:
    Женски
    Користам и бел и кафеав
     
  9. Bitter-Sweet

    Bitter-Sweet Форумски идол

    Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.148
    Допаѓања:
    76.582
    Пол:
    Женски
    Јас секогаш го користам белиот.
     
  10. Queen8

    Queen8 Популарен член

    Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.711
    Пол:
    Женски
    Користам и бел, и кафеав, но во минимални количини, само кога мора да се стави во нешто заради вкус. За правење благо, користам бел.
     
    На KuklickaMoja, Lovelybaby<3, Soncence3 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Puellapulchra

    Puellapulchra Истакнат член

    Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.021
    Допаѓања:
    6.015
    Пол:
    Женски
    Не јадам многу благо. Не ми прави разлика.