Темава ми е . Незнам што корист и потреба од нов химен,свашта.. Ни мал дел од девојка не се проценува со тоа.
Јас освен што видов дека си развивте сопствена дебата за моралноста на чинот ништо друго не видов. Девојките си имаат проблем, а никој не се ни потруди да ги посочи каде да го решат. И не, не ги осудувам. Имав другарка со сличен проблем, знам колку ја чинеше таа грешка во животот и уште трпи последици. Ако можете да им помогнете, помогнете. Без разлика која е причината што посегнуваат по тоа, која сум јас да ги прашувам зашто? Кои сте вие да им барате отчет зашто го сакаат тоа?
Значи шиење химен е глупа и нелојална работа кон партнерот значи вака јас со мојата ,,љубов" одевме 2 години немавме секс се до мојот роденден и се ми беше нормално бидејки видов дека и тече крв итн. Но после еден месец чув муабет за шиењето на хименот и малко чудно ми стана бидејќи беше искусна како да кажам па и го проверив салдото на картичката и видов дека пред 3 дена имало подигнат износ од 250 евра ,а таа ,,немаше" ништо ново купено и го зедов бројот од нејзиниот гинеголог ја викнав мојата пријателка Вања да се престави како мојата девојка и да каже дека дека сака пак шиење и овај доктор и враќа госпоѓо како што знаете ова е 4 пат шиење и ќе има мал ризик.Кога чув што рече докторот се запрепастив ја викнав кај мене дома на ,,вечера" ја плукнав во лице и и реков не се појавувај веќе пред моиве очи ку**о. И ден денес гледам како ме изигра ку***та.
Дали ако не ѝ протечеше крв ќе беше ти спокоен? Патем се согласуваме дека не е добро да се прави ова, но моите причини се дека: 1) сигурно не е здраво, ни природно. Не сум упатена ама ќе истражам и дали има последици. 2) треба да се искорени тоа девојката да биди невина на првата брачна ноќ и некои момци да престанат тоа да го бараат од нив. За некои да си го спасат животот, зошто има секакви луѓе, ете мораат. Затоа постои ова.
Sega ti prelistav po mislenjata i za dolzinata me iznasmea.Deneska ti trgnalo na segi ama ako ubav e denot taka
Де де, аман избави не од толку паметнување и разум, ако мислиш дека со твојот пост ќе заплашиш некоја или предомислиш се лажеш гадно. Примеров ти беше и бетер плиток и од "малечката невеста". Колку серии и солење памет сме се изнагледале низ светот па што менува тоа?! @jacqueline.s замисли сошијат дупол раб, маф и работата
Бидејки живееме во едно закоравено општество до срж. И бидејки е сосема разбирливо истото општество да продолжи да тече низ нашите вени, било и ќе биде истото. Па џабе им е да седнат и да паметнуваат колку ја сваќаат фунционалноста на животот, тоа би биле само зборови, праксата го покажува секогаш сосема сротивното.