1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шиење на хименот

Дискусија во 'Секс' започната од Anely, 4 јуни 2011.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.836
    Допаѓања:
    12.391
    И самата викаш многу, многу го практикуваат тоа шиење. Тогаш не ќе да е дека еднаш згрешиле или само една згрешила. Ако знаат колку им се закоравени идните им мажи и родители, зошто не се чуваат? Значи не се светици како што се прават, далеку од тоа. Нашите жени се почесни. И кај нас до пред 10 год имаше девојки што се мажеа невини, не дека не смееле, ама по своја волја така направиле. Или со првиот се омажиле.

На ciganka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. girl129

girl129 Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Вака ве молам, кажете ми јас отидов кај еден доктори прашав во врска со шиењето на химен тој ми кажа дека пред свадбата кога ке ја правам 2 до 3 дена прред свадба , а зошто неможи да се направи пред 3- 4 месеци може ли да пукни пред време да с е скине повторно кажете некој кои е искусен или запознат со ова ве молам се наогам во тесна сиуација ве замолувам ФАЛА

3. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Незнам какво мислење да дадам околу тоа дали е исправно или не ама нешто повеќе ми е накај не.
    И јас сум опкружена со многу не албанки туку турчинки и кај нив мора да си невина до првата брачна ноќ во спротивно се враќаш дома освен ако момчето те сака искрено и те прифати тогаш остануваш. Ама муабетот ми е секој си одговара за себе несакам да навредувам никого но познавам девојки буквално симнати од планина ништо ниту виделе, ниту слушнале и тие ги прават овие грешки со првиот кој ќе го сретнат мислат дека искрено ги сака и дека ке ги земе за жена а машко како машко види лесен памет си игра со неа додека ја сака и ја шутне и на крај тие си ги удираат главите од ѕид. И ако некоја си го сошие химиенот било која и мисли дека го излажала мажот и се лаже самата себе се излажала. А има нешто полошо од тоа да се лажеш самата себе? Секако дека нема и неможе. Затоа човек треба памет во глава да си има оти после некои работи откако ќе бидат касно е за се.

На Aleksandarreal му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    28.215
    Еве јас да си кажам за мене и мојот фамозен химен :D :D Си фатив дечко,а пред него немав никаква посериозна врска,се што имав со него ми беше ново,па така и за односи не сакав не бев спремна,не ме притискаше мн.Ама дојде време и за тоа пробавме бидна што бидна ама кај мене немаше ни крв ни ништо.После тоа следеа неколку караници демек не сум била невина не ми бил прв и незз уште што.Врската ни траеше 4,5 години и повеќе не одеше и се разотидовме.После извесно време си фатив нов дечко(мојот сегашен маж),му кажав све деке не сум невина и дека сум имала односи,само ми се насмевна и ми рече.Па не ни мислев дека 4,5 год само за рака сте се држеле со бившиот.После неколку годишна врска ние стигнавме до брак,и до тоа да правиме бебенце,ама некако не сакаше да се фати јас си појдов на контрола,не дека претходно не сум била ама никој не приметил.Гинекологот некако чудно ме погледна се смее и ми вика,чекај колку год имаш,му кажав,колку време си во брак и тоа му кажав,и од последното прашање ќе паднев од боксот на земја.ДАЛИ ЗНАЕШ КАКО СЕ ПРАВАТ ДЕЦА????И јас мртва ладна му викам да,а зошто.Почна да се смее и ја викна и сестрата да видела а јас не знаев што.На крај ми рече ти сеуште не си скината,а јас :?: :?: :?: Ми кажа дека хименот ми бил толку еластичен што ќе ми се скинел кога ќе сум се поаѓала.Па така да еве сега сум во петиот месец од бременоста и имам уште 4 месеци до средбата со моето бебенце и кинењето на мојот фамозен химен.Се извинувам за долгиов пост ама морав да кажам дека ако нема крв првиот пат не значи дека не сте невини,и вие што се шиете нема да бидете невини никогаш,бидејќи затоа се вика прв пат,дека не може и вториот,третиот...да ви бидат први.

На Danyy, okcenzi, citiesinflames и 3 други им се допаѓа ова.
  5. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.478
    Конечно пример за бремена Богородица. :D

Се шегувам Тинчемајмунче, не ми замерувај :) Ако ја читаш темата 'Дали сум бремена', ја разбираш мојата иронија.
    Драго ми е што си наишла на маж кој те прифаќа таква каква што си, со оглед на тоа дека на мажите не им е сеедно баш дали си невина или не.
    Ти посакувам лесна бременост!
    Поздрав и убав ден! :hai:

На okcenzi, tincemajmunce, Lilit и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Lutki4ka

Lutki4ka Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    Не прашувам за мене , не прашувам ни за било кој друг туку чисто онака од љубопитност што самата си се прашувам :^) ...Дали шиење на химен може да се изврши било кога и да се нема никаков проблем на пр:денеска се одлучувам за шиење на химен и се ок завршува постапката и после по две,три години се мажам и "сакам" маж ми да ми биде прв дали стојат уште конците или пак со самиот временски период може да се отвориш . Кога е најдобро да се сошие химен?? :^)
    Изгледа малку чудно ама ме инт... :*

7. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Абе ти ако го сошиеш хименот незначи дека маж ти ќе ти биде прв. Има само еден прв, сите други се втори.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    За процедурата ако те интересира јас знам дека има два начина:со ласер и со хируршки конци под наркоза кај гинеколог како било која операција кога се прави.Онаа со ласер е многу скапа,2000 евра во готовина се плаќаат и не се изведува кај нас,туку во странство,колку што ми е на мене познато од весници.А,пак,онаа со хируршки конци под наркоза исто како сите операции што се прават,таа може и кај нас кај било кој гинеколог да се направи и чини од 300 до 500,ако не некаде и помалку евра коишто се плаќаат во готовина.Е,сега за ризиците,онаа со ласер е многу поризична и треба најдоцна месец,два по операцијата со ласер да дојде до наводен повторен ,,прв,, полов однос бидејќи ако се чека повеќе тогаш многу потешко оди пробивањето на хименот,па дури и многу често може да се случи да не може да се пробие по природен пат ако се чекало предолго.А,пак онаа стандардната со хируршки конци под наркоза што се изведува кај гинеколог,мислам дека кај таа може да се чека и до две,три години како што сакаш ти,но никако не смее да се имаат односи пред да поминат два,три месеца од операцијата.Знам дека во ,,Плодност,, кај гинекологот Таше Трпчески може да се прави таа операција,прочитај на претходните страници во темата,таму е наведено,за други места не сум доволно запознаена.
    Не знам зошто ова толку те интересира,дали си имаш некоја грижа на совеста или онака само,но јас,сепак не осудувам никого бидејќи секој си одлучува за себе и за своето тело,секој си е сам ковач на својата судбина.Како мислиш дека е исправно,така прави.Мене оваа тема ми е малку повеќе морбидна,морам да признаам,но јас сепак се надевам дека од она што сум читала во весници и на интернет можам колку толку реално да ти помогнам. :!: :hai:

9. Lutki4ka

Lutki4ka Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    cecilia, погрешно ме свате,погоре наведов дека не е за мене (затоа што ми велиш "Абе ти ако го сошиеш хименот незначи дека маж ти ќе ти биде прв. Има само еден прв, сите други се втори"). Напротив не мислам дека ќе е прв тоа никако :!: во никој случај тоа, се согласувам со тебе тука :) ;)

10. Lutki4ka

Lutki4ka Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    Atala срцка, самиот наслов на темата ми привлече внимание и ме натера да изчитам се до крај.Затоа што прв пат слушнав за шиење на химен (дека и тоа нешто постоело :^) ) и тоа ме натера да прашам шо и како... :^) навистина чудно ми е некако :D 21 век а јас да не знам за "шиење на химен" :lol: ...Сепак фалааа шо ми обврна внимание :*

11. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.820
    Абе ти сама си го спомна „маж ти“ :D

12. Lutki4ka

Lutki4ka Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1

Погрешно и погрешно ме сваќаш! Пример земам така иди зборот прочитај си повторно...како и да е нема врска ;)

13. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Ова форумов стана бог да чува, човек да несмее ништо да каже, веднаш за очи те фаќаат. Па и да е за маж и бог да чува тоа е нејзин личен проблем, зарем она или некој друг не е свесен дека после првиот пат секој е втор, зарем тука веднач треба да се соли памет и напаѓа. Јас стварно не ве разбирам :worried:

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.322
    Допаѓања:
    26.012
    Lutkica jas dati kazam edna drugarka moja se sieese deka kese mazese ama ne bilo tolku strasno kako sto procitav pogore laserski ili hirrurski, odis vo privaten ginekplog i prasuvas dali mozat date sosijatkso obicen medicinski konec, kostalo okolu 150 evra , i t i garantira deka e sigurno no poveke od 3-4 dena da ne trae vovtoa vreme da imate odnosi deka koncote sami pajgale i oe bide za dzabe sienjeeto, te sie so anestezija i nisto ne osejkas, povnatresno sieepa i ponadvoresnp znaci troslojjno, zada ima maka koga ke saka da go stai, i vistina bolka osejkas ne moze da primeti i so samoto kinenje na koncite krv ke isteci dekek taka trena :D

На s.a.m.a му/ѝ се допаѓа ова.
  15. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.933
    Допаѓања:
    31.275
    Тоа шиење на химен ми е глупост. Сакате да се е*ите а после ај ќе се шиеме 8-|
    А и не мора јас на никој да му докажувам дали ми е прв или нз кој партнер по ред и да се правам светица.
    Само не ми е јасно што сакаат да постигнат ти со шиење на хименот, да се прават чесна поштена пред мажот, а пред тоа правеле секакви работи, едноставно човек да се изначуди на денешницава.

Последна измена: 5 јули 2015
    На Val-Dim, SnowWhite8 и LUCERKA им се допаѓа ова.
  16. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    61.294
    Шиење на хименот???
    Поподло и попокварено нешто не можам да замислам во една врска која што ке заврши со „среќен“ брак!!!

На Tanjamm, referentka и Aleksandarreal им се допаѓа ова.
  17. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Nikako pa koja i da bilo pricinata zasto posle site nevini ke si se setame hhahha
    Jas nikogas ne bi go napravila,citam pogore nekoj se siele za da go iznenadat soprugot za godisnicata.....wtf??? Povtorno toa iskustvo nikogas ne bi sakala da go doziveam.

На deskarada и LUCERKA им се допаѓа ова.
  18. Aleksandarreal

Aleksandarreal Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    215
    Abe devojcinja dzabe se lazete so sienjeto na himenot , ima red drugi raboti koi mazot ili eve ja da se zemam kako konkreten primer, koi moze da gi primetam kaj edna zena dali i e prv pat ili desetti pat ......pocnuvajki od facijalna ekspresija , dvizenja na teloto , pokretite , pa duri i samite zborovi .....i red drugi nesta ...taka da ne e sekat presuden himenot vo offormuvanje na kompletna slika dali edna zena i e prvi pat :)

На cresa-jagoda, kvkviki и deskarada им се допаѓа ова.
  19. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.995
    Лесно ни е нас да ги судиме, но девојките што го прават ова доаѓаат од други општествени кругови, каде што важат други правила. За повеќето македонски мажи не е големо чудо и проблем ако жената со која се ожениле не е невина, но има многу заедници каде што женската сексуалност е потиснувана и ако женате не е невина пред брак е осудувана и понижувана.. Па ако играта не е фер, нормално е дека ќе мамат..

20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.719
    Допаѓања:
    322.680
    Прво ќе се растурат од е*ење, па ќе најде некој сељо и ќе му глуми невина.
    Многу им е тешко, за жалење се.
    Озгоре мантили , шамии, Курани се читаат, а оздоле машината работи 100 на саат...
    Па и ќе ги правдаме дека доаѓале од друг вид на заедница со други правила
    Па ако не ги почитуваат правилата на нивната заендица и култура и верување, тогаш значи дека не припаѓаат таму.

На Monniy, JustFun, okcenzi и 8 други им се допаѓа ова.