Би сакала некој информации во врска со Хименопластиката , како прво би сакала некоја ако има можност да сподели искуство со ова, и исто така да ми препорачате некој гинеколог што ја прајт ова. Знам дека ке има и многу што ке ме критикуаат за ова ама знајте дека за да земам оваа одлука имам големи причини и една многу тажна приказна зад ова. За тоа ве замолувам да ми кажете некој гинеолог што прајт овој вид на "операција" и исто така и цената. Ви заблагодаувам многу однапред
А што е твојата причина за да изиграваш "светица"? Имаш заостанат партнер што за прва брачна ноќ сака да види крв или? Ова за мене е многу голема глупост,а воедно и простотилук. Кој е филмот за да се правиш невина? Ако толку си сакала да ја зачуваш невиноста, тогаш немаш секс и готово. Вака е*и се и после ај ке се зашијам
Moze ne e za toj so go ima/ako go ima/ da se shie da se pravi svetica... moze siluvana e pa zatoa saka da se shie. Ne ja napagjajte vednas (Se izv za direktnosta i za latinicata od mobilniot sum ukl)
Абе види, ако е силувана, едно парче кожа нема да ја извади од траумата, џабе шиење кога вистинскиот проблем е многу подлабок. А ниедно друго оправдување не е доволно добро, барем за мене. Ова ми е најголемата глупост на денешницата.
Pa i mene mi e do nekade glupost do nekade moze da prifatam. Sekoj e razlicen....pa moze nea bas toa parce koza, ako ne sto posto, do nekade ke ja smiri Mozda toa e najgolemata rab.bas toa parce neka napise sto e rabotata ako saka(nejzin izbor dali ke napise il ne) Moze e do toa parce a moze pa i ne e do parceto *se izvinuvam za lat od mob sum uklucena
Во 21 век да се пати од вакви работи, страшно. Знам дека има многу заостанати семејства, ама ова ми е навистина несфатливо. И да е силување во прашање, како што кажа @crimson нема тоа да и ја избрише траумата. Само ќе доживее уште една плус со шиењето. Не оправдувам без разлика која е причината.
^ Јас разбирам што сака @citiesinflames да каже и верувам дека таа како и јас и повеќето членки не би ја суделе за скинат химен. Не е проблемот во кутрата девојка што од која и да е причина сака да се шие, туку во општеството што таква идеја воопшто и паднала на памет. А општеството сме уствари сите нас, па наместо тивко и тајно да не одобруваме такви глупи феномени како зашивање на кожичка за девојка да изгледа невино, јас баш мислам дека појавата треба остро да се осуди, а посебно нејзините поддржувачи. Некој од мене само да се дрзне да побара или да посака да сум невина, нема да може да ми прозбори веќе никогаш, а не да размислувам да си ставам нов химен за да бидам со него. Многу ниска самопочит треба да имаш за да се осмелиш на нешто такво.
Да се цитирам се породив,си родив здраво право машко детенце кое ми го исполнува секој ден од животот.Ама мојот химен остана не скинат бидејќи се породив со царски рез.
Хахахаха лудница. Пробај со бормашина Аууу не можам да престанам со смеење. Знаеш што срцка, ти дури и внука ти можеш да ја убедиш ( после 20-30 год) дека си невина. Ауу закон. Да ти кажам искрено, најисркрено моја тетка ( на мајка ми првоа братучедка) уште е невина и на 74 год и ке умре невина пошто мажот и почина пред повеке од 10 год. Исто и таа имаше Химен ( во името на мокта на сивиот череп) химен. Замислувам мт како ке се чувствува ако еден ден успее да пробие хахахахахаха вака забегав и вечерва оф оф тешко мене
Бреј им ја олеснија работата со шиењево последниве 10 год, пред тоа се од позади се рокаа и во уста примаа и се невини се мажеа. Абе поштеност под шамија највише поштувам.
На таквите шо сакаат се први да бидат и шо мислат чаршафите да ги покажуваат и да се чукаат по гради,една коза непрчена и таман неа прв ке и биде(шо е битно што е битно прв е) Она па нека му каже ја тебе прва и ти мене прв...ај така нека биде Ама не бивало
Ццц е не ми се верува што се се изначитав, и после се чудиме зошто ни стана ваков светот и општо луѓето. Значи во денешницава се е нормално, за се си имаме решение и за да си го изрибаме "поташканиот" ни газ. Ќе се ебам, па ќе се шијам .. вие деца немате памет богами!
Абе ова форумов е чудо значи. Човек едно прашање ќе праша, се и свашта ќе се изначита, одговор нема да прочита. Не знам зошто одма скокате демек глава покрила, гз открила. Јас па имам слушнато за неколку девојки, македонки, шо вака се имаат шиено. Претежно во помали краишта им е undo ова. Тешка глупост ми е ова бре, демек ако нема химен не вреди ли девојката? Ами дај ондак после секој дечко да се зашиваме. До брак таман едно 25та невиност да изгубиме. Мераци, секој нов дечко прв ќе ни биде.
Па и да го шиете хименот и да ги лажете мажињата дека ви биле демек први, цел живот совест ќе ве јаде. Ако е некое муле нема да примети, ама денешните мажиња чуле за овој потег тешко дека ќе се направат малоумни. Еднаш лага цел живот лага. А на пример на 30 години кој ќе ви поверува дека сте невини.