Мене педијатарот ми рече или вежби ако не ми е страв или широк повој. И сеа си вежбаме колку што она дозволува
На колковите. Кога менуваш прлена крени ги нагоре свиткани( како жабче) и исправи надоле. Незз како да објаснам.
Nie denes bevme na ortoped. vo Filip 2 ovde vo Str.Doktor od Sk,Saso mislam Mladenovski.Levoto kolkce e poslabo centrirano.Obavezno sirok povoj so dve peleni za da ne i stavat kaisi.Prasav za tie od apteka ko gakicki,rece ne.
I vezbi,zaboraiv da napisam.I pravam veke,iako so poteskotii.Mnogu e ziva i koga ke se stegne se kreva so gazeto.Nemozam noze da i svitkam
Зошто не тие од аптека, јас и на двајцата им ставам од тие,и во Ремедика ми ги препорачаа како опција. И да ти кажам многу лесна работа, јас со тетра/шветските ли како се викаат ич не ми беше згодно, мислам до под мишки им беше широкиот повој
Taka mi kaza dr.Rece po dve tetra.Tteba da e po na siroko.Ima problem so kolkceto,ne go stavam samo radi reda
да прашам едно прашање за тие што им ставаат на бебињата тетра пелени - дали испаѓа многу погломазно, кои големни облека например бодиња ќе му бидат таман а не мали од почеток? Знам дека многу зависи од тоа колкаво е бебето, ама сакам да прашам дали пелените зголемуваат на пример за еден број ? Или големините веќе предвидуваат пелени/памперси
ако ставаш широк повој тогаш бодито нека е покомотно затоа што нема да можеш доле да го закопчаш меѓу нозете.Можеби првиот месец не ама после тоа да,зависи колкав период ке користиш повој
Мајки дали ставате широк повој? На првото машко не ставав.. а сега во Ремедика ми рекоа да ставам на девојчево со една тетра пелена или имало специјални како гаќички за широк повој и во мисла сум да купам такви...
Јас не ставав ич и супер и беа развиени колачињата на 2 месеци. И направија ехо на колачиња пред излегување?
Моето е машко. Во санте добив препорака да ставам. Во август е роден. На плус милион немав намера да го потам и не ставав. На првиот преглед кај Видоевски што е на два месеци поминавме супер. Ми рече памперсот е денешниот широк повој.
Јас ставав една пелена по препорака на ортопед. Носеше некаде 2 месеци и на наредниот преглед ми рече да и ја извадам.
И јас првото го носев кај него, истиот совет го добив дека памперсот бил доволен и беше роден Април месец и јас не планирав во жештините да ставам тогаш, зашто еднаш бевме во Ремедика и ми рекоа до 4м да му ставам... @Luna91 и направија, ехо уредно пишува.. си викам дека девојче да не мора широк повој... а гаќичките ми се гледаат како супер опција, зашто ова тетрава и шведската дур ги наместам се искакала, мачни ми се за местење... или јас незнам баш да наместам
Како те учи инстинктот така прави. И јас бев убедена дека ќе ставам, ама се роди јули во најголемите жештини и се откажав... Инаку и мене на картонот од Чаир ми пишуваше препорака за повој.