1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Широк повој

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 26 мај 2012.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Jas stavam, naviknav i epten mi e lesno iubavo i gi pravam.I si uziva,ja topli na meseto.Ama ne od kako se rodi.Tuku pred mesec dena koga bevme na pregled vo Filip Vtori.Levoto kolkce ne i e ubavo centrirano.Pisav pogore,prasa mm za tie ko gakicki,dr kaza ne.Samo tetra i svedska.Sega zakazav vo Remedika.Na 30ti doaga Dr od Sk vo Str,pa ke vidime so ke kaze

На mal.ecka и mariz им се допаѓа ова.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.004
    Допаѓања:
    40.314
    И мене во ремедика ми препорачаа широк повој. Пробав со тетра и шведска, ама ме се снајдов баш и баталив. Ги купив после и гаќичките ама само си наоѓав причина да не му ставам и се на се дали 10 пати ги имав ставено. На два месеци го однесов кај Видоевски и дете си беше супер.

@mariz ако си решена за широк повој ич не се мисли и купи си ги гакичките. Јас ги имам тие од бебе хоме киддо и добри се, а и поефтини се од виола.

На irena.1 и mariz им се допаѓа ова.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.379
    Не ставав и се беше ок. Имаш во виола 1200 гаќички.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Macito007

Macito007 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2017
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    2.491
    До колку месеци ставате широк повој? Ние сме 6 месеци и веќе не и ставам месец дена.

5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.589
    Допаѓања:
    39.596
    Левиот колк кај повеќето бебиња не е доволно развиен. Така ни кажа ортопедот во понеделникот. И на мојата не ѝ е. Ама ќе се среди со вежби и со тек на време.
    Широк повив не ставам, а докторката ништо не спомна за него.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  6. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Se nadevam mila deka e taka i ke se sredi.Ke vidime na 30ti so ke kaze dr vo Remedika.Toj vo Filip Vtori od pamet ne izvadi.Kao ako ne stavam povoj ke treba kaisi da i stavat.Sega neznam dali da kazam na Dr vo Remedika deka sum bila veke,ili da s epraam ko bisto da ne znam pa da vidam so ke kaze

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    13.391
    Ако одиш кај Иванка во РемедикА исто ќе ти каже за широк повој. Ние само што влеговме на преглед одма рече да ставаме, а колковите и беа супер развиени. Јас и ставав само седум дена зашто беше многу топло и од многу пелени се вцрви долу и и го извадив.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  8. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Dimitar Spoa doaga na 30ti vo Str.Ka nego ke sme

9. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.855
    Допаѓања:
    28.509
    На првата ќерка широк повој само еднаш ставив кога ја носев на преглед за колковите. Инаку носеше од тие гаќички (мислам Фани гаќички ги викаа) купени од аптека за отприлика 300 денари. Гаќите беа на величини и како растеше бебе така купував поголемки. Шарени и сунѓерести беа гаќите и можеше да се носат врз облеката или врз оние долни панталонки (ѕиври). Мене ми беа практикчни, во план ми е да ги користам и за втората ќерка.
    Никогаш немавме проблем со колкови, а не носеше широк повој. Јас широк повој дури и не знам да наместам :$

На Melinda85 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    дали користите широк повој кај женските...сега беше патронажната ми рече да почнам да користам од кога ке и падне папчето, па се до прва посета на ортопед

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Дупла пелена ставам јас. Едната ставена регуларно, бодито, па врз него уште една пелена обратно ставена.

12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.589
    Допаѓања:
    39.596
    Не ставам и никој не ми кажал да ставам.

13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.379
    ако решиш да ставаш имаш гаќички за широк повој. ги има во виола. Јас не ставав, мУж е мојот :D

14. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    13.391
    Исто. Колкчињата и беа добро развиени. Сега пак треба да ја носиме на ортопед. Тоа со повојот ми е застарено и треба да се искорени.

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.379
    има ортопеди уште што препорачуваат.
    мислам само Видоевски не препорачува. не изнасмеа за приказната за широк повој ( демек оти немало памперси затоа се ставале по 2,3 тетра да не пропуштаат и ете ти широк повој).
    Мојов роден во август уште тоа ни фалеше.
    плус, рече дека им се ограничува движењето и развивањето на мускулите. треба да си биде слободно.
    оди сопри ги кога ќе им извадиш пелена. мојов се скренува незнае што да изводи :drunk:

На cresa-jagoda, Ano, orhideea и 3 други им се допаѓа ова.
  16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.589
    Допаѓања:
    39.596
    И ние треба на почетокот на јануари да ја носеме. На првиот преглед ортопедот ни кажа дека левиот колк нѐ и бил убаво развиен но кај повеќето бебиња е така и со вежби ќе се среде. Мислам дека стручно лице треба да каже дали да се користе широк повој или не.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    13.391
    Мила, мене во Ремедика Иванка ми препорача повој не знам ни јас зошто, а колковите убаво и беа развиени. Малата се роди летово и почнав со повој и кога се вцрве долу многу дека многу беше топло летово нели прекинав да ставам.

18. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Јас не и ставав и кога ја однесов на пртопед ми рече имаш едно големо благодарам од твоето бебе што не си му ставала. Памперсот е сосема доволен.

19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.589
    Допаѓања:
    39.596
    Па и докторите сите се со различни размислувања. Ако се било во ред со колкчињата зошто да се стега детето со широк повој. Нема потреба.

20. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    И на нас Каличанин во систина кога не отпуштаа од болница ни рече да ставам широк повој ,ама со оглед на тоа дека моево се роди на крај на јули и беше пекол јас не му ставив ниту еднаш .Кога го однесов кај Антоније на ортопед после 40дена ми рече дека нема потреба да се става широк повој ,и дека доктор пред да препорача на бебе да му се стави широк повој треба прво да му направи ехо на колкчињата .

На cresa-jagoda и eli25 им се допаѓа ова.