И јас не ставам широк повој. На 2ипол месеци го однесов во Филип 2ри на ортопед но не бев задоволна, прегледот не траеше ни 2 минути. Повеќе време ми одзема соблекувањето и облекувањето на бебе. Иначе ништо не ми спомнаа за широк повој. Сега кога ќе полниме 5 месеци ќе го носам во Ремедика кај Споа. Ние во Ср и немаме некој избор на ортопеди.
Супер штом си задоволна, јас прв пат ќе го носам кај него. Иначе на 1ви февруари ќе иде во Ср јас пред некој ден закажах преглед. Јави се закажи си со време оти јас и првиот пат сакав кај него ама немаше слободно.
Mami dali samo svetska pelena e dovolna?pedijatar mi race dve tetra I plus svetska ova mislam e mnogu kerka mi e mnogu mala edvaj svetska I stavam a pak I peleni nozinjatne ne I se tolku dogi.
Мајка а наместо да се расфрлаш со пелени, да ги подредуваш и броиш на секое, купи си од гаќичките за широк повој и мирна глава. Ги има во Локо кроко, Анжи бебе, за на друго место не знам, во Локо се 290ден. Ќе ги ставиш врз памперсот и готово. Еве вакви се.. ^^ ама ја подбравте, па може си има мака нејзината ќеркичка од каде да знаете, не ве праша дали да става, туку кој ставал, како става
I jas se dvoumev ama pedijatar mi predlozi mislam me natera da stavam,mislam deka se maci malata ne moze nozete da si gi krene. @emkaemka imam veka nesto slicno ama taa mi rece plus dve tetra pod nea inaku nema nekoja posebna pricina onaka deka bila mnogu mala I deka devojce obavezno sirok povoj,stavam po nekolku casa na den noke ja vadam slobodna da spie.
Не се консултираше со ортопед?? Тој е поверодостоен во проценките, ако треба да носи нека носи, но за превентива веќе стварно никој не става, а и пак кога се одлучуваат да стават гаќичкиве ги користат, многу е 2пелени што знам, не можеш ни да го зедеш да го држиш..
Слушај ортопед за вакви работи, не педијатар, иако и ортопедите се поделени околу широкиот повој. Ако недај Боже има проблем, широк повој нема да го реши. А па ти што се плашиш од педијатарот? Ако не сакаш да ставаш, кажи дека ставаш дома, не те гледа на камера Ние така ѝ кажувавме на докторката (ортопедот), а дома само по памперс. А таа па уште горда кажува, еве дека носи широк повој, супер се колкчињата Ја сменивме после, се разбира.
Vo vtornik ke ja nosam kaj ortoped ke vidam sto ke rece. I onaka se mislev deka nema nikakov efekt od ova samo go macam deteto ne moze slobodno da si mrda so nozinjata.
случајно зирнав во темава и ја видов сликата, овие кај нас се користат исклучиво за широк повој над памеперси? а водоотпорни се? јас сум во Германија и користиме денски пелени тетра место памперс, а одозгора вакви за да не пропушта. Само тука тие од EU потекло се по 20е парче, да си побарам кај нас ако чинат за така..
Мајче переш пелени, штиркаш, пеглаш, се по ред секоја чест Колку се водоотпорни не знам, не сум користела, но би требало да се, тоа им е првичната намена, да заменат памперс, како гумирани доаѓаат, има и со потенка и подебела гума Кај нас бидејќи ретко кој (читај никој) става пелени, сите сме со памперси, па овие се нудат и користат за широк повој.
Jas ziveam vo Avstralija i rabotam vo gradinka, pa znam deka ovie peleni se koristat kako obichni peleni za majki koi shto ne sakaat da koristat pampersi. Isto taka tuka ne postoi shirok povoj. Jas shtotuki imav bebe pred 3 nedeli i rekoa ako ima problem, imaat kako proteza ja stavaat, (imav dete na rabota so takva proteza, seushte mozat da se dvizat i da lazat bebinjata so proteza) a za shirok povoj koga prashav samo taka chudno me poglednaja.
Мене ортопед ми кажа широк повој (пелена наопачки) уште од болница кога не пуштија. Ставив неколку пати од бекутанот што ми ги дадоа во болица (да не се фрлат џабе ) и толку. Сега на втортиот преглед ми вика доктортката не треба веќе толку фајде од широк повој.
@Bulka12 и овде ретко кој става, речиси веќе и никој, читни погоре неколку се побунија кога членката спомна дека става. И јас сум за тоа дека ако има проблем дупли пелени не помагаат и џабе се, каиши му е мајката. Моето не носело ни ден, ниту таков совет сме добиле