И јас не сум за широк повој...ама да не ти е во мисла не се оставај со едно мислење оди кај уште еден доктор па и на трет и реши си што како
Нема врска едно со друго. Формирањето на јадра зависи од вит Д што се внесува на уста и преку кожа. Ви кажаа или ви корегираа ли доза на вит Д што внесувате. И треба многу изложување на детето на ултравиолетови зраци. Не мора дирекно сонце. Ви го објаснија ли ова.
Да си одиш на второ мислење. Имаш приватен ортопед во Филип Втори ако си од Битола. Јас имам многу лошо искуство со Др. Александар од Плодност. Моја нога повеќе таму не. И јас планирав да го носам синко таму за колкови ама шанса нема
Ова ни го кажа ортопедот во Ремедика и при испис и на контрола и за вакцина кога бевме, тогаш случајно не ѕирна, ама некако многу ме испаничи.
Во Америка широк повој ни едно бебе не носи, јас еве 2 родив тука не ставав ни повој ни ништо ,па фала му на Бога се е во ред. Исто ни витамини на бебиња не препорачуваат , како кај нас д3 сите бебиња ги земаат е тука не
Две деца три педијатари ни еден не ми даде никакви витамини. Сега кога се породив прашав за Д3 ми рекоја ако го дојам бебето можам да давам ако е на формула не. Истиот одговор и од нејзиниот педијатарот го добив. А широк повој ти кажаа да ставаш?
За широк повој никој ништо не спомна, и така не планирав ни да ставам па не ни прашав. Јас доев инаку, сега се сетив имам читано дека формулата содржи Д3 затоа нема потреба бебињата што се на формула да земаат Д3. Инаку, 2 год. ке прави уште малку, не сме биле на ортопед, а во Мк гледам уште мали ги носат.
Дали знаете каде да најдам од оние Белуга пелените за широк повој? По аптеки ги има? Гледав други во Локо Кроко ама многу тенки и не ми личеа за широк повој баш...
Мила да не знаеш која цена и како да набавам, јас не сум од Скопје, а моментално немам никој од моите таму да пратам да ми купи?