Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Широк повој

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 26 мај 2012.

1. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.260
    Допаѓања:
    46.069
    Мислам дека и во Стружанка има.

На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.
  2. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Јас ставав до 2 месеца нон стоп( тетра и шветски), а после тоа ги носев на преглед на ортопед воРемедика и ни рекоа до 4 месеци да ставаме само навешер, и сега им ги ставам само навечер, штом станат утрото им ги тргнувам. Мислам дека широкиот повој е добар за развој на кукчинјата и треба да се става одреден период, во конултација со ортопед

3. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.067
    Јас му ставив уште дента кога се вративме од болница и нон стоп го носи и не му смета ми рекоја на болница до 4 месеци од прилика да му ставам.

4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Kaj nas vo Gr.ne stavaat ni sirok povoj ni tetra, samo pampers i se oblaka direktno bebeto. Taka i za prvoto bese, nisto od toa vie sto im stavate na bebinjata ne im se stava tuka pa super sme, sinceto mi e super so nozinjata ili ne znam ni jas zosto gi stavaat tie peleni....

На Smizzy, blessed2 и stefanija70 им се допаѓа ова.
  5. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.067
    @kallias демек поправилно се развивале колкчињата кај нас во бт на педијатрите прва напомена им е ама сепак е и право на избор мене лично ми е поцврст за држење со повојот ама реков еднаш да видам дека му пречи не го ставам па шо сака нека е.:)

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    Jas za kerkami stavav gakicki kako sirok povoj do 40 den i ne taka redovno zosto e letno bebe na ortoped koga ja odnesov na 3 meseci mi rekoa deka jadrata i se odlicno razvieni i nema potreba od nikakov sirok povoj

7. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    јас кога бев на ортопед на 3 месеци ми рекоа даму ставам широк повој исто пред тоа и педијатарот ни рече и му ставав цел месец. кога наполни еден месец и потоа фати топло и синко го нервираше и нему ставам еве наредниот месец повторно сме на ехо на колчиња и ке видиме што ке ни речат инаку на претходното си беше се во ред

8. Proudmama

Proudmama Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    69
    Тоа се живи глупости. Сите доктори различно ми кажуваа, едни викат треба, други не треба.
    Според мене тоа не добро, уште се исчанчиваат децата. Јас не сум носела широк повој и ништо не ми фали.
    И на моето дете не му ставам, па да чукнам во дрво ортопедот ми рече дека се е супер.

На Smizzy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    Ниту на син ниту на малата сега немам ставано широк повој, ниту еден ден!
    Иако ни имаа препорачувано некои доктори тука, посебно за малата, широк повој само преку ноќ: Што поента е па преку ноќ :^)
    Уште пред да се породам со син ми донесовме одлука дека нема да му ставаме, наравно претходно размислувавме и истражувавме, и така и сега со малечката.
    И двајцата на контролите кај ортопед беа супер.

На galapce, irenna, Fatalnata и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    мене матичната ми рече да му ставам 24 часа се до посета на ортопед потоа тој да ни каже што понатака. Денеска и го тргнав ја остаив некој саат без широк повој зошто мислам дека неможе да м се искака од него.
    кога е самоо на памперс си ги собира ноџињата накај мешето си го стиска и полесно кака мислам дека од него и е потешко

11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Поентата на широкиот повој порано било дена немало памперси па ставале пелена.
    Широкиот повој со дупла пелена било за да издржи повеке пелената.
    Тетрата замена за лепенките на памперсот.
    Истото ми го порврди и Видоевски,кога го носев на контрола.
    Чиста глупост. И јас не ставив ниту еден ден.

Само се надоврзав на твојот пост.

На Kaetana, irena.1, Miss.Sweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. srcence555

srcence555 Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8
    Мамички носиме широк повој а пред еден месец бевме на ортопед во филип втори и таму ни дадоа едни вехер гакички ги викаат ги носевме еден месец, денес бевме на контрола и ми рекоА дека морало да ги носи уште и повој и гакички ваше мислење ако може инаку имаме 4 полни месеци

13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.195
    Допаѓања:
    106.173
    Јас на ниедно од трите не сум ставала широк повој.

На Tinushka, joy1 и irenna им се допаѓа ова.
  14. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Поднебје сме на проблеми со колкови (цитирам ортопед) кои се јавуваат после 30тата година од животот не на контролите на 4 или 6 месеци, јас планирам да ставам барем 4 месеци ако не и подолго, зошто не било се за џабе што правеле порано бабите наши пример ;), биле многу поздрави, видете мода во исхрана, технологија и начин на живеење до кај не донесе со здравјето општо, модерни мајки сме да но сепак убаво е некој совет од постарите да прифатиме, мое мислење е само, убав ден на сите :f:

15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.772
    Допаѓања:
    324.703
    А што медицината не смее ли да напреднува?Зошто постојат сега семинари,едукации,машинерии?
    Не го оспорувам твоето мислење ама не ми е јасно како се ослонувате на тврдења стари 60 години?

Бабите се пораѓале во штала а ние/вие денес со епидурал нели?Зошто ?

И најголем мит ми е тоа дека тие генерации биле здрави.Тие генерации сите испоумреа од рак.
    На лето е прежално да го стуткате детето во 3 слојна пелена со раширени нозе.

На Miss.Sweet, Kaetana и Mariangel им се допаѓа ова.
  16. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Ортопедот што го слушав беше пред неколку месеци не пред 60 год. :) Јас сум ептен за тоа да напредува медицината, ама поентата не ми беше во тоа, знам дека ќе бидам нападната од сите страни ама само кажав што мислам. (y)

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.772
    Допаѓања:
    324.703
    Па споредуваш со животот на бабите од порано затоа и јас ти пишав 60 год :)
    Ортопедите веќе кажуваат класика ствари.Не дубак,повој да и прегледот заврши.

Нека даде логичко објаснување на кој начин делува повојот кога веќе го препорачува.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    E krivo mi e sto ne go fativ cel razgovor, znaci eve na strana povojot, sekoe podnebje ima takanareceni bolesti od koi lugeto stradaat, za nasevo e karakteristicna i tiroidnata zlezda na primer, problemot so kolkovite posle 30 tata go navede isto kako eden od niv, ortopedot zboruvase dolgo ama zaminav na rabota,
    Site imaat razlicen stav, poleka mnogu pametno zboruvase covekot a ne po sema nekakva, nikij ne bara da go poslusas,samo spodeliv mislenje

19. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Кој ортопед зборувал? На која емисија?

20. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Ova bese vo septemvri nekade, ama ke probam da go najdam kako se vika i ke ti odgovoram stom doznaam ;)