Какво шише да земам за новороденче? Земав едно од ДМ, ама е со широко грло и М цуцла. Се мислам дали е соодветно за бебе?
Имаш моментално попусто во рамстор на овие шишиња и во дм се поефтини. Ако станува збор за новороденче анти колик барај шишиња
Мајки ве молам предложете цуцли кои најлесно ги прифатиле вашите бебиња, пробавме бибс и авент ги цуца ама по некоја минута му паѓаат, претпоставувам не му одговараат..
Не е дека не му одговараат туку треба да фати ритам да цуца. Да не кажам дека треба да вежба ќе му паѓа неколку пати и ќе си ја цуца. Подобро и да не даваш ако не сака после е тешко одвикнувањето па ако заспива со нејзе ќе падне сред ноќ па ќе плаче за нејзе.
За спиење сам ја плука, го оставам во креветче сам да си заспие со цуцла и тогаш ќе му падне и кенка по неа и нон стоп станувам да му ја ставам така на 2-3 минути прави, а иначе ја цуца за цуцање само што по некое време му паѓа значи не е дека не му одговара туку треба да се извежба..
Да ама понатака кога ќе почне да се задлабочува во сон и пак ќе му паѓа и пак ќе плаче. Дека фиксно ќе ја држи досека спие тешко. После 5ти месеци ќе се сврти и на стомак ќе спие почесто и ќе се превртува и пак ќе стануваш. Подобро тргни ја сега одколку покасно.
Мене и двајцата авент најубаво ми ја прифаќале. Најзгодни се за во устето. И со третово со такви ќе си почнам. Авент оние што се прави цуцли, такви имаш така? Колкави? 0-2м 0-6 има..
На оваа ли мислиш како на сликата? Ја немаме пробано ама следна таа ми беше на ум за земање, гледам доста ја фалат. Од авент ги пробавме ultra soft и ultra air.
Не оваа.. оваа во Ремедика и ја даваа на малата и ја плукаше иако и за дома ја купивме. Оние другите авент. https://viafarm.mk/p/6396/avent-ultra-air-animals-2cucli-0-6m Ваљда имате ваква, пишува ultra air. Тие криви, закривени, долги, точести напред ко бибс, со нагони ми ги плукале Да не е прво за 0-2м ваква... мало усте да не има, па голема да не му е 0-6.
Исто од бибс му се подигаше и му се гадеше вакви имаме ама 0-6 се, не ни знаев дека има 0-2 аптекарката прво овие ми ги понуди.. Ќе земам 0-2 тогаш од истите да пробаме.
@Bella.alleB @mariz чисто ви упаѓам во конверзација но моето ниедна од овие не ги прифати иако му ги земав одма. Чисто како совет супер ги прифати од ДМ на бејби лав 0-6м ноќни, и на МАМ 2-6м.
Да ти кажам право, џабе ќе менуваш цуцли. Штом ти ги прифатил авентот тоа е тоа, ваљда има научено дека кога ќе ја плукне доаѓа мама и ја отпушта намерно. Пример моево 5+ е, од старт ја засака авент ultrasoft и другите не ги сакаше ич. Ја користиме само за заспивање но ја плука по 99пати, ја фаќа со 2 прстиња и ја држи пред себе ја истражува, па си ја враќа во муце (обратно, нели нема осет). После веќе кога му се приспива заспива со неа и штом задреме ја фрла со рачето. И кога му паѓа во сон не се буди по неа, јас знам да му вратам кога ќе се разбуди после 3-4 ч да врзи уште 1 2ч без цицање. Така што мислам дека не е проблемот ни кај вас до типот на цуцла. Моево, другите цуцли ги џвакаше, не ги шмукаше, така сфатив дека не ги сака
И ние сме така само за заспивање му ја давам, патронажната ми кажа дека добро било и да спие со цуцла ама тој кога ќе завлече сам ја плука и не ни можам да му ја вратам, не отвара муце ама додека завлече е проблем а премал е за да ја фаќа/држи сам..