Мајки, бебе има 6+++месеци и одпочеток не фати ни цуцла ниту пак нешто многу пиеше од шише. За водичка периодов од каква чашка/шише или било што да и давам? Пробувам со стандард шишенце ама ќе цуцне два три пати и се трга.
Можеби дека е вода. Да би било од сокчињата може повеќе ќе пие. Од чашка големиот прифати само на томи типи пиши на фб бебе супермаркер сега ги имаат ставено чашките 280ден се.
Искусни мамички сакам да прашам дсли перете во машина за садови шишиња и цуцли? Кај и да е треба да се породам па незнам како да ги измијам дали да земам сјај фрош да ги измијам па зовријам во тенџерче со вода, дали да ги ставам во машина за дадови за која користам сол, таблета и сјај од finish .. имам две лажливи цуцли и едно мало шише од авент стаклено ..
Тоа што сум ставила во машина се доби некоја портокалова боја, не знам дали е до таблетата или машината. Сега само стакленото шише го пуштам во машина, се друго мијам со обичен сјај и само попарувам со врела вода. Шишиња, цуцли и сите делови од пумпата.
Сите можни чашки и шишиња пробавме за вода да пие нејќе . Само од Авент шишето што му е за млеко пие и вода . Дали да му земам со поголем проток за вода за во градинка ни е ?
Мајки користиме цуцли ultra soft phillips бебе 6++ викам ај да сменам 0-6 со 6-18 зошто кога го успивам само користиме цуцла и тогаш ја пика да гризе ама веќе влегува цела ја заглавува во уста. Арно ама поголемиве биле поголеми и внатре и му доаѓаат нагони за повраќање ја фрла Има некоја слична цуцла внатре а да е со поголем држач да земам? Или да сум упорна со овие ќе се навикне?
Мене ме плаши што успева цела да ја напика во уста со пластика со гума чеша непца, не го оставам сам никогаш без надзор со неа ама ... еднаш ја заглави се исплаши и се изнаплака
Мислам дека долго време го нема на авент тука, јас кога барав да видам како изгледа само стари линкови ми искачаа. Јас го имам овој веќе скоро 6 месеци: https://bebehome.mk/product/reer-вапомат-с-стерилизатор-за-шишиња-и-цу/ Ептен ни врши работа, 90мл вода ставаш само и за 5 минути веќе ги стерилизира. Ми собира 3 големи авент шишиња со се цуцли и капачиња.
Мајки, како функционирате со ФилипсАвент стакленто од 0+? Во болница проба адаптирано со некои нивни цуцли (за една употреба) Нук и Медела па си голташе супер брзо. Дома со Филипсот се мачиме.
Јас го имам тоа е исто како мајчина града (така ми кажа патронажната демек добро што сум земала такво, бидејќи се молзев првите денови дома па пиеше од шише) треба убаво да влече за да искочи млекце мало е дупчето. Ако знае некој од поискусните нека каже
Во штекер ни стои на нас цело време упален, само ставаш 90мл вода од чешма внатре и палиш, за неколку минути се стерилизирани и шишиња и цуцли. Земи 1+ цуцла за шишето, може да му е многу мала таа дека тоа е со премало дупче па да се мачи. Има за истите шишиња цуцли со проток 1+, 3+, итн. во Зегин.
Мајки предлог шишенце за бебе? Земавме авент стаклено со цуцла со најмал проток, и бебе се дави секогаш кога му давам ад, трга премногу од што е лакомо и обавезно по 2-3 пати се засркнува, кашла, се дави,свеста ми ја зема и плус многу воздух трга