Малото ми е на адаптирано, уште малку ке прави 3м па сакам да и земам нови шишиња. За првото користев Tommee Tippee и задоволна бев, но сега гледам поделени мислења. Какви шишиња е најдобро да земам и на што да внимавам при одбирањето на цуцла?
Phillips Avent шишињата се врв, има и пластични и стаклени, анти колики и цуцли од кои не тече млеко ако се навалат иако е топло. Цуцлите лажливки исто така им се добри но малце тешки. Frigg данските од каучук од АнниФарм ги користиме ние, по мене се најдобри.
Кога беше бебе 2 месеци преминавме на 1+, и кога наполни 4 мислам на 3+. Сега има 7 месеци и уште сме на 3+ бидејќи му одговара протокот, ама ако го приметам дека се нервира додека пие или многу долго го пие млекото исто ќе му сменам на 6+ проток.
Здраво Гледам ова шише што го имаш споделено тука, мислам дека најдов слично и сум на мисла дали да го земам. Ќе оставам слика подолу баш да ми кажеш, гледам имаш повеќе искуство. Имам на Авент едно одеше со цуцла 0+, а другото 1+ Тоа од 0+ нема шанси ништо да извлече, од другото влече ама ептен се мачи посебно преку ден. Ноќе кога ќе изгладне 4 часа тогаш има шанси да испие 30мл, денеска сме стари една недела. Се мислев да земам цуцла поголема на Авент или тоа шише, незнам што ми е попаметно. А, страв ми е да не се засркнува од млеко, така првото ми правеше едвај убаво пиеше.
Јас го пробав и ова, ама многу цуреше, дури кога беше мн мал, се гушеше дури. А авентот ќе ти пуштат да знаеш, после некое користење се пушта силиконот и од стерилизаторот. Ми излезе дека НУК имаат ново шише, баш вакво, ама не знам дали го донесоа кај нас. Мојот исто и дм ми го одбива, на медела, на бејби лав. Само авент сака
Се изначитав мислења и некако овие ми фатиа око. Каде да ги најдам по најдобра цена? Зелената philips цуцла каде ја има? Или предлози за некои други испробани.
Лажливка само оваа на авент и др. Браунс хепи паси- таа ја има во еурофсрм во Веро Тафталиџе, имаат и мак веб страна- ѕирни. Само овие две одговараат за длабок фат и мускули за цицање- препорачани од сите консултантките во Америка. Авент цело време се на акција, или преку еден месец во Зегин, следи онлајн. Намалени се 720 стаклените, пластичните се уште поевтини.
Да те прочитав порано немаше да ги порачам хаха, ама јас не сум јас ако не направам нешто штом го наумам. Ми беше страв ептен малце пиеше, тешко и одеше. Овие 2 дена да не ја подречам си пие од Авентот, е сега пие на 3 часа по 30-40 мл, 9 дена сме денеска.
Што е разликата помеѓу овие цуцли? Кои се подобри? Планирам шише Natural response, и да комбинирам со цуцла една од овие две, ама не знам
Скоро се исти цуцлите, пластиката е различна софт е помека а аир има повеќе дупки измеѓу. Малово мое освен софт друга не сакаше да види, па аир му ја земав зошто немаше од другиве и ја прифати идентично