Ние ги користиме бебе нова и сме задоволни.Еве 3години и9 месеци уште сме со шише .Е сега ние бевме на шише од почеток и немавме некој негативен ефект незнам како ке реагира бебе што цица дали ке шрави проблем или не.Инаку квалитетот и на пластичните и на стаклените шишенца за мене е добар
Kaj gi ima ovie medela calma sisinja i kolku se otprilika? Uste so ova da probam i se otkazuvam od sise doma prodavnica imam za sisinja i cucli. I stome porazlicno od drugite? Imam avent, tomi tipi, mam babynova babylove nuk znaci site mozni vrsti i neke ineke
gi ima po aptekive eurofarm znam gi ima i se prilicno skapi, okolu 1500 ako ne se lazam, eve tie sto imaat neka kazat potocna cena.
Jas od zegin ja zedov 1260 mislam. Eve mojava poveke ne ja saka, se gadi koga i ja davam. Mnogu dolgo e toa kako cucla sto e, epten do grlo odi i veke nr insistiram mi e strav epten se gadi i jazik vadi koga i go davam. @majavel1 toa e moeto sise od ciko. Ke go prifati odma, samo vnimavaj ako planiras da dois i ako si vo moznost za istoto se razbira, ova sise e mnogu lesno i stvara zavisnost. Ete go moevo sedi vo kujna i ceka vreme koga nema da se doime, togas od nego ke i davam mlekce.
Probaj, iako mnogu pari se za edna proba. A so avent si probala? Mojava go obozava. A paralelno so cicanje i davam od aventot, sto znaci i toj ima oblik slicen na zenska grada. I poeftin e od medelata, 600 denari go zemav jas, avent natural sredna golemina.
Se zaletav na pocetokot zemav avent natural celata kolekcija i dzabe ete si sedat tqka. Posle rekov aj da probam so klasik isto.
Јас ја имам целосната опрема на томи типи. Многу сум задоволна а и не губам баш многу време околу подготвувањето на млекото. Многу корисно и пред се квалитетно ми се виде. Препорачувам.
http://images.shopmadeinchina.com/p...hodontic-BPA-Soothie-Pacifier-Soother.bak.jpg Jas fi imam ovie kupeno gi imash vo Eurofarm i Bebe super market. I vo aptekata vo Capitol trgovskiot. BPA free se, 100% se kako bradavicata na gradata. Drugarki niz stranstvo shto mi se se site so ovie cuclinja. Spored mene se najdobrite. Isto i shishinjata na Tomi i tipi gi zemav top se isto BPA free i cucleto kako bradavicata na gradata. Shto znachi bebe nema da ti ima averzija nit razlika od grada i siseto, nit grada i cuclinjava. Vo Remedika na novorodencinja im davaat ovakvi cucli vo oddelenijata i vo stranstvo niz bolnici ( imash na google citni za niv).
@sofi2107 te molam mila kazimi kade najlesno mozam da gi najdam cuclite na avent,ne sum od skopje pa da mozam da upatam nekoj da mi kupi da se snajde,pozdravce
Иако не сум софи ќе пробам да ти одговорам мислам дека можеш во секоја еурофарм аптека да ги најдеш. Барем кај нас во Битола ги има во еурофарм
Imash oblik na mechence, tie idat po 2 vo kutivche na Avent. Jas gi kupiv od Eurofarm aptekite nekoj 500+ den. Imash i od standardnite tie se vo kesicka po 1na se prodavaat okolu 120den (i takva zemav zelena e za 0+) jas ja zemav od aptekata vo Capitol trgovskiot vo Aerodrom. Edit : znachi isti ti se i tie shto idat vo par na Avent vo kitivche i ovaa edinechnata od 120den. Razlika e shto tie od Avent vo par shto ti se shto imaat kako ushinja i se kako faca na mechence ako najdam slika ke ti postiram, zashto nezz od mob kako da ja stavam tuka
Мами се утепав барајки пластично шише со рачки и цуцла во вид на мајчина града..За керка користев нук и за синко имам на нук но стаклено е а тој сака сам да си го држи..Која друга гирма има такви цуцли..Ми понудија шишиња со рачки но со обична цуцла
На колку време менувате пластични шишиња?! Јас моите ги фрлив после точно 3 месеци и земав други.. Некако пластиката не беше нешто баш посебно добра после одреден период.
јас пластични никогаш не користев.Стаклените шишиња се далеку по квалитетни и долготрајни(сем што може да се скршат де)