Мајки,ај просветлете ме,значи за шишиња,цуцли и такви работи сум тапа. Имам шишенце на babylove( слика ќе ставам),ова е најмалото,за 0+ Не сум го користела до сега,близнаците се само на доење.,но почнавме со вкусови,па сакам и вода по малку да им давам. Им давав од ова шише,поима немаат како се користи хехех,не знаат од шише,а сакам да се научат. Прашањето ми е дали има посебно цуцли за ова шише да сменам,дека поголеми сега,пет и пол месеци се,не им одговара дупката ваљда, или некое други шишиња да земам,со нормална цена сакам.
Има во Дм со клунче. Не се повеќе од 200-300 денари. После пробај префрли ги на цефче. Најлесно е. И не истурат. Околу 10м беше мојата кога укапира како треба. Јас упорна од многу порано нудев со цефка. Имаш видеа на тик ток како да ги научиш.
Фала,мајка,па ајде може ќе се научат и од цуцла,сега само да стискат,џвакат,не знаат што треба да прават со шишето
Првото од цицка,веднаш на цефче и клунче беше,ама на овие им запнав да се научат,а зошто и јас не знам,можеби подобро веднаш на цефче.
И моето дека само цицаше, не прифати шише со цуцла, па со клунче пробав нешто не му одговараше како за почеток и со чашка некапечка со силиконче долго време си беше, тоа највеќе му одговараше од кога почнавме со храна и вода. Не се сеќавам нашата дали беше баш на NUK, појма немам, ама 90%. Како втората од сликата, пишува за 6+ е и тече колку ќе повлечат
Бибс супер, веќе направив залиха, не сум имала мака со цуцла за да кажам, одма си прифати и одма со бибс од старт, мене ми беа супер, си ја завршија работата, цуцли насекаде низ дома
Доста се.Најубаво е без цуцла, заради вилицата и забите.Кога ке ми текне која мака ја имав со второто девојче…до 4 год цуцла цуцаше.И заби искриви ,и со говорот беше уназадена.Сега со најмалото ништо не дадов.Ни цуцла ни шише.Директ почна да пие од обична чаша на 6 месеци.Од цуцла никогаш немав потреба.Процесот на одвикнување кај некои деца после за жал е мн тежок.
@QweenSM и јас потврдувам како Џој, 2ипол е, мака мачиме со цуцлава никако да ја тргне, дури повеќе ја бара и забите веќе се искривени. Инаку поефтина варијанта од Бибс има во Локо Кроко на Нип - chery нешто пишува и врв се, ја се изнадавав пари за Бибс на почетокот.
Па ние овие ги користиме од годинка со цуце И за надвор и за дома, ептен се издржливи. Плус за дома чашка некапечка користевме долго време, како сликата што ја ставив ва NUK, сам да си ја зима низ дома и си пие, полесна беше за кревање. А сега шишенцево на скоро 3 години му е навикнато и насекаде имаме и шише со нас, иако тој пие веќе како возрасен од секаде, ова шише ни капе, ни е големо и е лесно за пренесување, па си расте со детето https://momandbabe.mk/product-category/trixie/proshetka/shishinja/
https://mamas.mk/produkt/drbrowns-caska360-200ml/ Оваа беше нашата чашка, сега ја најдов во фиока, со силиконче да си влечат и не капе Е оваа е најдоброто нешто на свет ))
Ajde sovet od koja caska ste zadovolni za voda pienje.10mes napravi mnogu malku pie voda po obrok taka nekoja goltka i toa samo od siseto tomi tipi sto i e i za mleko .Sakam da se uceme da ne i e pointeresno sama da pie ,probav so od hipp caska ne ja sakase,edna so silikonski vrv i taa ne pomina