Здраво мајки. За почеток зедов само едно шишенце Авент стаклено. Стаклото дали го вриете неколку минути во вода? Може ли да пукне? Исто и цуцлите да ми кажете колку време да ги извријам?
Ставаш во ладна вода и чекаш да зоврие и да врие некои 5 минути. Не пука немај гајле. Исто и цуцлите.
Сега гледам дека во Зегин има резервни цуцли со проток 6, но пишува за бебиња над 6 месеци. Дали се погодни за бебе од 2 месеца? Дома имам цуцли со 2 и 3 проток.
Земи 4 ка проток. Мојава од што е мрзла за влечење, со 4 ка беше. И 3 ка имаме, ама ја мрзи да влече, па цуца по еден саат.
Јас имам близнаци и имам авент 2 и 3 проток и се нервираа ги мрзи да влечат и маж ми ми зема од дм со 5 проток сега пијат убаво и несе нервираат
Kakvo sise bi mi preporacale za novorodence kombinirano sme doenje ad e sega koga mu davam sise kako se murti ne go odbiva uste ama se mislam deka moze da pocne pa sakam nekoe sisence da zemam sto bi najvise odgovaralo da ne custvuva mnogu razlika vi blagodaram
Како ги навикнавте бебињата на цуцли лажалки? Пробав неколку облици ама бебе не ги сака. Инаку сме на АД и нема проблем со цуцата од шишето, но лажалка цуцла никако да се навикне
На почеток ја прифати одма. После не сакаше воопшто. И пробав да ја подржан на устата, ја лижеше ја лижеше и ја прифати. И од тогаш пак сака. На авент имаме.
Здраво за новороденче која опција е подобра Philips Avent или од Tomme Tippee и дали да биде стаклено или пластично шишенце е подобро??
Двете ги фалат. Ние имавме Филипс и уште со него тераме, скоро 5 месеци е малата. Филипс имаат најмека цуцла. Почнавме со стаклено, на платични сме скоро два месеци веќе.
Мислам дека не, бајаги се широки. Ако не наоѓаш на лице место по аптеки, земи од дм или нарачај онлајн од Зегин. Чисто информативно, во Еурофарм се поевтини од Зегин, па провери и таму.