Мамички една консултација, ние сме 6 дена од раѓање ,форсирам за града и цицање но немам доволно млеко и морам да и давам прихрана прво почнувам со града па прихараната,сега не сака да цица го бара одма шишето.Мислење,совет?
Се навикнува на шишето, и кај мене така правеше, јас се молзев и и давав и не фаќаше града. Па ја викнав Јасна и ми помогна она, и се префрливме скроз на цицање.
Luge mi se cini samo jas nemozam da pogodam sise za moeto bebe! So i da zemam neznaj da pie. 2 i pol meseci e. Prvo pocnav so avent 0+ i neznaese da trga,pa go smenav edna pogolema brojka 1+ i od to beter… posle zedov za 3+ pa od nego pie negde 35 minuti premnogu bavno. Zedov zavcera Nuk S golemina za od 0 do 6 neseci i isto prebavno pie se uspiva ne dopiva,pa zedov Nuk M golemina od nego se davi….dajte nekoj sovet za nekoe sise oti veke se nerviram sekoe ranenje…
Дали сте ја виделе негде цуцлава да ја имаат на залиха, барав и во Еурофарм и во аптеката во Ремедика ја немаа? Или да ми предложите нешто најслично на оваа (може и друга која ја прифаќаат бебињата).
Јас кога прашував кај педијатрите во Ремедика ми рекоа дека веќе не се произведува. Не ја најдов нигде. Има други Philips soothie од 0-6 ама мојава не ги прифати. Ја прифати бибс, и фригг (исти се со бибс). Друго ништо не прифати, пробав авент, бејбилав, нук, џабе
Па ние имавме месец ипол кога ги фати ама гледам уште од болница такви им даваат.. океј се мислам дека
https://www.zegin.com.mk/mk/avent-natural-soothie-cucla-lazhalka-0-6-meseci-2-cucli јас оваа ја земав како замена за таа од болница
prasanje za majkite sto koristat sisinja na tommee tippee koga mu ja smenivte cuclata 1 so taa kako *️⃣
На почетокот користеше мало шишенце со вентил внатре беше, после 7ми месец му ги земав големите шишиња и тие ее бр 1 ама побрзо капе
Предложете ми шишенце со цефка или клунче за бебе 1+, му земав од бејби лав но тешко му е да шмукне од цефката не знае како..
Ќе земеш дувни-вовлечи ќе му правиш да го осети воздухот, со устата баш како цефче да шмукаш. Мојава одма сфати. Го фати цефчето си се изнапи.