1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шишиња, цуцли и чашки за хранење

Дискусија во 'Бебе' започната од HeidiDiWalt, 29 август 2013.

1. Nensi_k@#$

Nensi_k@#$ Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2021
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    44
    Кој проток користите на Avent philips за месец ипол бебe
    До сега користивме 0+ проток 2, сега сменивме 1+ проток 3, како да нема разлика. Пиењето ни е цела вечност, влече многу споро, се успива..
    Дали ќе има разлика со проток 4 или 5. Или препорака за друго шише, што нема потреба да влече многу, а од друга страна да не истече во две голтки

2. Nensi_k@#$

Nensi_k@#$ Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2021
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    44
    Истиот проблем го имаме, дали пронајде соодветна флаша?

3. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    243
    Medela S обичното има поголем проток од Авентот, ама не истекува премногу брзо.

4. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    1.044
    Малава е 5м скоро па ние уште користиме проток 3 кога треба да пие од шише (на доење сме ексклузивно), дури и многу и тече од 3ката и знам да и го тргам да има паузи. Бебенце од месец ипол се уште нема сила и нормално е споро да влече и да се успива. Ако сте само на АД можеш ти да пробаш со проток 4 ама има голема шанса дека ќе се дави од што многу ќе му тече. Ако сте на комбинирано не менувај проток дека ќе се навикне лесно да му тече и нема да сака да цица. Мојава дури накај 2 и нешто месеци почна да е брза во цицањето (и од цице и од шише)

На Nensi_k@#$ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LilSk

LilSk Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    26
    Mamicki pomagajte, kade mozam da gi najdam sisinjata i rezervni cucli na Dr. Browns??Fala vi mnogu

6. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    413
    Мајки сакам да преминам од цуцли Bibs на Frigg од 6 месеци натака, без некоја битна причина. Цуцла користиме само за заспивање (јад и ја држам) и после кога ќе заспие ја плука значи минимално во текот на денот. Ми личат слична форма и материјал, па се мислам дали да земам таква или да не се глупирам без потреба :D Има некој сменето од Bibs на Frigg или обратно?

И на која возраст ги тргавте цуцлите кај бебиња кои што ги користат само за заспивање?

7. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    243
    Јас ги имам и Бибс и Фриг. Тие од Фриг што се од латекс имаат премногу слична форма и големина како Бибс. Моево ги користи и двете наизменично без проблем. Исто, цуцла му давам само по потреба, за заспивање ако не заспал на града и ако многу е раскенкан а други работи не помогнале да се смири.

На Marijanche33 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Aldi

Aldi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2022
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    На колку време треба да се фрлат цуцлите од хигиенски причини?

9. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    4.602
    Месец ипол до два. Следи ја цуцлата ако пожолтува, омекнува или прави звук кога ја цуца како да има вода внатре е веќе за во канта

На Aldi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    4.967
    За првото дете користев Авент натурал шишиња. Од раѓање па се до 3 години, само цуцли менував. Сега многу претерале со цените, едно стаклено шише е 930 денари, две цуцли над 400 денари.Сега кај и да е треба да се породам за второ.
    Земав од ДМ стаклени шишиња на Бејбилав и неколку пакувања цуцли. Ќе пробам со тие, па ќе кажам, некој ако има искуство би ми значело.

Цуцли лажливки за првото исто користевме Авент Soothie во форма на мече беа. Сега нема такви, а во аптека ми дадоа пак на Авент, цели силикон само друга форма надворешно (не е мече, како срце) , тврдат дека е истиот облик ортодонтски. Не сум во тек, не знам доколку не ги прифати тие какви да земам ? Сакам ортодонтска да е, Бибс ми беа многу слатки, но обликот не е ортодонтски. Па ќе ги прескокнам.

11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.042
    Допаѓања:
    25.090
    Мало шише толку ???

12. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    4.967
    Малото од 120мл е околу 700 ден. Овие од 240мл се по 930 гледав низ повеќе аптеки. Стаклените зборам. Пластичните се со 150-200 ден поефтини, ама не сакам пластични.
    Во ДМ од нивните Бејбилв мало е 199 ден, големо 289.

13. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.894
    Допаѓања:
    4.829
    Шишињата Авент често се на попуст во ДМ.

14. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    4.967
    Епа не се. Гледам месеци наназад. Посебно стаклени, по 1-2 ако има на рафт, некогаш ниту едно. И по аптеки гледам, и на Ананас имаше некој си "попуст" за сет шишиња, ама пак не е тоа тоа. Не очекувам 300-400 ден да е Авент, ама за првото дете купив 8 и паметам дека беа по 600-650 и пак беше поприфатливо. Штета што ниту едно не ми остана, ги искршивме оти до поголем пиеше млеко од нив.

15. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.894
    Допаѓања:
    4.829
    Последно од Март дури до Август било големото на акција 759, сега е пластичното тоа не те интересира знам.
    IMG_2416.jpeg
    Во Јануари зедов со -20% во скоро сите аптеки имаше тогаш акција новогодишна, имај на ум и тогаш да провериш.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    798
    Моето синче пиеше од стаклено шише на babylove, супер се и со пристапна цена.

Цуцла користеше кратко, на philips soothie. Ја купував во аптеката во Ремедика, некогаш ја наоѓав и во Еурофарм.

cucla.jpg

17. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.894
    Допаѓања:
    4.829
    Ја нема веќе цуцлава во продажба

18. Малечка Малинка

Малечка Малинка Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2025
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    280
    Знае ли некој, дали шишенцата на Кикабу одговараат со електричните пумпи на Кикабу?

Дали ќе може да си земам шишенце и да го користам и на пумпата или ќе мора да си го користам шишето од самата пумпа и да претурам :?:

19. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    4.602
    Женски се спремаме активно за јадење од нареден месец :inlove: денес нарачувам прибор, тањирчиња, лигавчиња итн. Имам прашање за водичката од 6месеци треба да почнеме по малку по оброк што е по препорачливо од клунче или од чашка со цевче? И од што пијат вашите

20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.042
    Допаѓања:
    25.090
    Почнавме со шише обично, несакаше. И давав од чашка за ракија да пие, да ја осети и проба водата.
    Да знаеш дека може и да ти одбива. Ќе бараш начини како полека да и воведеш.
    И земав јас на авент едно, демек некапечко, како па да не. Течеше.
    Ако се научи од старт со цефка супер си.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.