Дур е мало подобро стакло , поголема е заштитата од бактерии кои се развиваат од самото млеко во шишињата. Кога веќе ќе го држи само и ќе шета ваму со таму со шишето пластика за да не се повреди . Јас џабе фрлив пари за бејби конфорт шишиња кога ми ги фрли од хранилка доле и се испокршија.
Мајкички денес му купив на малиот шишенца на Нук беа во акција двете ама не забележав дека цуцлите се со широк отвор не како тие обичните што се тесни инаку досега си пиеше од шишенца со тесните обични цуцли на Бејби нова што се е сега пробавме со овие на нук што се си пиеше не правеше проблем да не сака да пие или сл.Да му давам да пие и со овие или да ги отфрлам ?
Да мила јас од Еурофарм ги земав 500( и нешто) имаш по две у паковање овие две и за девојчиња се розе и лила боја. Али искрено се потврд силикон и пократко е цуцето од онаа стандарна која со години е no.1 од времето најдобра исто силиконска цуцка и во секоја болница во странство ја користат ( на сликите ). Силиконот е помек и пофлексибилна. Јас ја купив во Капитол трговскиот во аптеката некојси 120ден. Зелената боја е од 0-3 мес, а плавата е од 3+. Јас ти ја предлагам оваа многу сум позадоволна, внук ми исто беше со оваа и дечињата на мои другарки. Твој избор, али џабе ги купив тие од Авент ене ги стојат така. По изглед се ептен фраерски али многу тврди, ако имаш некој што ги има спореди. Еве ни ја омилената цуцка
Јас кога беше ептен мала, користев стаклени шишиња. А сега кога потпораснавме, бидејќи многу ги фрламе па купивме пластично со цевче
majki, od koga moze bebe da pie od ovie caskite so klunce? nikako ne saka da pie od sise, tecnost davame so lazicka, pa da se informiram od kolku meseci moze da pie od caskite so klunce.
Има едни преодни од 4-6 месеци и други над 6 месеци. Пробај со некое за соодветната возраст. Моево од неполни пет месеци вода пие од обична чашка, мала.
Lele super stom ima od 4-6m, ke proveram vo apteka uste sega, veke pocnavme so kasicki, a e 5+ m, pa sakam veke i vodicka da pocnam da i davam, a od sise nikako ne pie, kakvi li ne cucli probavme, se mora so lazice da i davam.
Види го прикачениот фајл 316069 Види го прикачениот фајл 316070 [/QUOTE] Супер, кога ќе одам до ск и ваква ќе купам, сега за сега од тука вакви ќе земам сигурно се ок.
Океј се имаш од 0-2мес, од 0-6мес и за поголеми дечиња. Разни шари се Али не им е иста цуцлата како што се тие другите што се целосен силикон да знаеш.
Дали некој знае да ми каже дали е ок цуцла за бебушка да се купува т. Е да се менува често или да се преврива у водичка.. Фала ви
Se prevrva sekoj den, a ako imas sterilizator vo nego ke si ja steriliziras. A nova e preporaclivo na dva tri meseca da se menuva
Здраво мајки, ние сме 7 дена и се уште се учиме да цицаме со силиконска брадавица, па јас се измолзувам и му давам мајчино, користиме chicco со цуцла во облик на мајчина брадавица, ама ми и е страв да не ја направам многу мрзлива, па воопшто да не се навикнеме на цице. Препорака за добро шише и цуцла лажливка
Јас више цели 5 недели го дојам и плус се измолзувам и му давам со шише, досега не е одбиен од цицкање. Ги користам шишињата на авент и сум презадоволна, цуцлата е за 0+ месеци и треба да влече да за да му тече млекце, може и затоа не е одбиен. Ти ги препорачувам
@123baby И јас како и @barby ти ги препорачувам на авент. Лажливката ми е од 0-6 одма ја прифати, а и бидејќи сме на ад и шишињата одма ги прифати. Сега користам пластично 0+ такво купив мислев ќе имам млеко па го зедов да се најди за чајче ама испадна поинаку. Сега купив стаклено поголемо но тоа е 1+ па уште малку и ќе го пробаме.
Дај кажете некое шише што е слично на lansinoh со таква цуцла . Бебуш само тоа го сака , а ми е од пумпата за молзење и е пластично , а сакам стаклено . Пробавме со nuc ,chicco ,но нејќе. Еве слика чка
Здраво може да атавиш слика од шишето и цуцлата и пошто бе сум од ск дали ги има во зегин произцодите на авент и колку пару ги зеде шишето и цуцлата