Jas kupiv od jumbo.Ne od plasticnite,tuku od platnenite.Okolu 100den.A isto imam i vo kutijata komplet so mi e so sisinjata i cuclite od mum
претходната како на бела му направи раничка под носето. во аптека ми ги препорачаа овие. нашите се со планети и ракети а за женски имаше топ.
На Avent имате и цуцли 0-2 месеци. Тие се најмали од се што сум видела. Мојот лесни ги прифати. Додуше ние на почеток користевме иста како во Ремедика Soothie на Philips ама тие што се две во пакување што ги има сега по аптекиве се малку потврди. Зелената што ја даваат во болница е многу помека. На почеток кога се мачевме со грчеви само таа ја сакаше. Во болница ми рекоа дека дури и не пречи на цицање туку им го учи рефлексот. http://www.pumpstation.com/soothie-pacifier-newborn-by-childrens-medical-ventures.html. Оваа една во пакување ја има во Бебесупермаркет.
Големи се ама се убави за одржување имам две на нук да ги видиш ќе речеш дека никогаш не се измиени ако секој ден ги вријам водата влегува во цуцлето внатре и кога ќе се исуши изгледа како не миено затоа земав ваква има слични на чико помали И нас во болница ни беше со јаболче и си ја сакаше и бараше мажот ми и му има дадено во аптека поголема не беше иста
Mајки како ги дезинфицирате цуцлите а да не ви примат вода внатре? Јас во врела вода да проврие едно 5 мин. со алкохолен оцет ама внатре се полни со вода.Грешам ли во нешто или до цуцлата е? Имам од тие на Бејбилав и на Нук.
Сите цуцли се исти и мене ми се полнат и се како не измиени затоа си земав на авент мечето најхигиенско е за чистење
Јас прво со бебешки сјај фрош мијам па стерилизирам . Имаме томи типи, мам и се полнат со вода, филипс авент-не. Купи си од тие. Она другово ко немиено стои и ем полно вода.
Од колку месеци почнавте да им давате цуцла со две дупчиња. Користам шише на авент досега ја користиме 0, не знам дали е време да преминам на 1+ со две дупчиња.
Јас на 4 месеци преминав. Дека и се доевме плус, па од страв да не ми се одбие. Сега е 10 месеци и сме на 3+ цуцла. Деновиве ќе и менам. Вие ако не се лажам имате повеќе од 3 месеци така да можеш.
Кои на Авент тие претпоставувам од 0-3 Зошто само тие се шупливи или има и други?Нас ни треба за 6 месеци @eli25