Ne mora da znaci. Sin mi veke ne cuca i mnogu lesno ja otkacivme. Bese samo za zaspivanje, pa samo za nokjno zaspivanje i prestanav da mu ja davam. 2 veceri ja pobara mu rekov deka go nema veke cuceto i tolku bese. Nikakvi drami Ama zatoa peleni..
Можно е да е од протокот. Еве моево пред да наполни 4 месеци пиеше од шише со 2рата цуцла 2+ што е. Едвај 70тина мл дали ќе испиеше. Ги сменив цуцлите со 4+ кога наполни 4 и од прва шмркна 120че
Zdravo feminki.. dali imate iskustvo so shisjinjata na MEDELA CALMA? Go kupivme pred 3 nedeli (i malata mi e skoro 4 nedeli) i veke ne funkcionira kako sto treba.. tece premnogu!!! A bas ne treba da tece, treba deteto samo da povlece pa da ima mleko. Dali ima nekoj iskustvo so ova?
Дали имате пробано од некапечките чашки на Нук,дали да се земе? Не пие од шише ниту од чашка со клунче а така од чаша пие . 7+ сме.
Па изгледа е таа,што е затворена како со гумено горе ,ја вртиш не тече а кога пие детето искача течност Така ми објаснија
Taka da. Treba da povlece za da se napie. Jas sega skoro ja kupiv i ne znam sto cekav do sega Mojot e dosta pogolem ama samo belja mu e u glava i ne mozam od obicna casa da mu ostavam da pie
Да има за 6 месеци такви цуцли само не се закосени како тие 0+. Зошто сакаш стаклено мајка? Голем е баткото ќе сака сам да пие потешко ќе му е тоа шише и башка како што фрлаат се на земја може да се скрши. Мое мислење е ова.
Стаклено саакв бидејќи пластиката ми замирисува за кратко :/ или јаас така аи имам увртено во глава...а во право си, сам сака да го држи шишето, остануваме на пластично. Ќе ги побарам и цуцлите. Фала ти на одговор
Мајки, кои чашки со клунче ги препорачувате?? На Авент, Нук, Томи Типи, Мам, Бејбинова.. Совет, каква да купам или сеедно, слични се, не е како кај цуцлите и треба на нешто да обрнам внимание или?? И лажички за хранење гледав едни на Бејбилов мислам да беа што кога е топло јадењето се менува бојата, кога е ОК ќе се врати во нормала, ефикасно е тоа или жива глупост, да не се замарам со тоа, да си каснувам јас пред да давам
Kakvacaska ti prai merak takva, isto e. Edina razlika e so ima kapecki i nekapecki. Mojot ne znaese da pie od nekapeckata taka mal iako bese za 4+ oti e mn razlicna od cucla i ne znaese so mu se desava. Pred izvesno vreme mu kupiv bejbilav nekapecka ama klunceto e silikonsko kako cuce samo razlicen oblik, ne bese ni 200mkd. Mozes da ja probas. Ovie kapeckite kje mu tece mnogu pa moze da go davi Okolu lazickite, da bide potesna i ne mnogu dlaboka. I kasnuvaj si ti pred da dades, plus sekoe dete razlicno e. Mojot ladno sakase, tvojot moze toplo ke go saka. Dzabe bojata na laziceto
Ние за почеток користевмр на томи типи зошто клунчето беше силиконско како цуцлите. Во суштина така и се научивме да цуцаме, зошто претходно мака мачевме. Тоа е 4-7 месеци. Лажички за почеток имавме едни од нуби тие се најмалечки. Сега имаме на томи типи и на бејби лов. Овие вториве се убави зошто со плитки и полесно јаде со нив. Индикаторите барем мене ми се практични.