Dali ovaa e pomala i pomeka od tie kako mece sto se? Gi imam tie na Avent i nikako ne gi saka.. ne prifaka niedna cucla ni pa šiše a mora ne ni spie bez cice vo usta epten na maka sum so malovo
Оваа до три месеци е, твоето поголемо е. Сите спијат така, не е само твоето. Ќе издржиш мајка, ќе помине тој период. Ако дете не сака цуцла, ни оваа нема да ја фати.
Не можам да се одлучам какви шишенца да земам. Се двоумам помеѓу Авент и томи типи или пак нук. Секако стаклени планирам. Од цуцли имам на авент и нук, ама тоа си бирам по шарки. И за почеток по колку шишенца да земам?
Моето искуство е дека томи типи најлесно го прифаќаат за пиење. Со него успеав да го научам синко да пие од шише. Ианку според мене нук се најубави. А имаме авент, нук, мам, томи типи. Сега кога докупувам само нук купувам. И најџиџани се и најубави за пиење. Ама па има друга мана што лесно истекува ако е превртено, што не ми се случува со авент на пример. За почеток едно-две доволни ти се.
Во болница кога веќе беше време да почне да учи да пие АД млеко, да не биде преку сонда, првин купив Авент натурал шишенце, моево ич не пиеше, ама ај викам мало предвреме родено... сестрите во болница ми предложија не зимај скапи шишенца, да земам најефтино Бејби Нова 140-150ден е пластично, 160-170 стаклено, зошто малецка цуцлата, и ја прифати одма. Сега имам 7 пластични шишенца за цел ден по едно за хранење, по јадење со жешка вода ги мијам, после на крај на ден сите во стерилизатор. Ги фрлам шишенцата, прво купено, прво фрлено, после месец дена употреба.
Ај да ве прашам вас искусните Го праќам мм по стаклени шишенца филипс авент натурал. Едни се? Треба нешто дополнително да каже? За новороденче или?? Да не ми утне нешто кој ќе го враќа. И да освен во бебе хоум во кои аптеки ги има? Доле во таа во систина само пластични имаа. Во еурофарм ги држат??
Кај мене, најмалово, беше исти случај. Во болница и даваа од едни специјални цуцли на нук, произведени само за по болниците(германија) кои не се наоѓаат во продажба. Беа многу мали и ептен добри(дома не пуштија со 2550), други не сакаше да прифати. Среќа имав резерви зедено од болница, па ги местев на најмали пластични флаши од бејби лов, па да пие. Повеќе месец така теравме, додека не качи барем уште кило, па да ја прифати класичната цуцла на нук што е 0-6. За помалечки бебчиња беа идеални, толку мали немам видено по продавнициве а се превртев.
0-6 да земе само . И нека не зима огромни зашто дур е мало нема потреба . инаку јас од еурофарм ги зимав.
Денес малата конечно почна да пие вода од ова шише. Испи 70 мл наеднаш јас останав подзината Досега се мачевме со лажичка и со чаша колку толку пиеше (појќе плукаше). Млеко без проблем пие од авент, а за вода досега пробавме авент стакло и пластика, мало и големо шише, цуцла со една и две дупки, мам шише, мам чашка со меко клунче, чашка со тврдо клунче, магична чаша. Се беше безуспешно
Малиов е 14.5 месеци, препорачајте ми шише/чаша од кое сте задоволни, некако не ми пие вода доволно... Го имам шишето со клунче на авент, џабе фрлени 650 ден
Ако не пие вода џабе се. Мојот по мене исто малку пие ама гледам мочка ОК, кака ОК и престанав да се грижам. Јаде чорбесто за ручек, јаде овошје веројатно му е доволно. Инаку јас суѕм задоволна од чашката со меко клучне на МАМ (имаме иста како детево на сликава): и шишето со цевка на ДМ што не можам да го најдам на нет.
Доволно внесува течности, обавезно овошје, млеко 500-600мл обавезно, манџи и сл.ама вода си е вода Каде да го барам шишево на мам знаеш? Фала ти