Mami koja e najmekata cucla lazlivka,posleden obid da pocne so cucla silikonska ne ja pusta vo usta. Imame na chiko 5 cucli a sevkupno se 15 I niedna ne saka ama se silikonski .
Јас би ти советувала да не го тераш со сила да прифати лажливка ако не сака. Ќерка ми кај мене никогаш не фати лажливка колку и да се трудев и подобро така кога видов дека после може да ја бара и на 4 години. Ако сепак одлучиш да му дадеш, мислам дека на Авент оние од 0-3 што ги има и со мече, но и оние поефтини варијанти по аптеките што не се некоја си марка ќе ги фати.
Колку време ги користеше шишињата на медела? И до кога се користи Калма? Јас имам 3 медела шишиња со 3 калма цуцли и приметувам дека постепено менуваат боја. Ама па на толку пари дадени за нив (најскапи се од сите други шишиња), како по некое време да ги фрлам?
Мајки од која фирма има поголеми шишиња од 300мл? Малата пиеше од baby nova ама за повеќе млеко не собира. Успеав на chicco само да најдам со цуцла 6+ ама тешко ми го прифаќа шишето. Авент неможам да најдам со цуцла за 6+.
А зошто ти е поголемо од 300 мл? Зар целото го пие, не е тоа многу млеко? Јас имав од 330 мл на Canpol babies, го купив од Зегин и цуцлата им е слична со таа на Baby Nova.
Јас ги користев на почеток, месец ипол, 2 , по неколку пати на ден. Не сум приметила да менуваат боја ама колку што знам негде на два, три месеци треба да се фрлат цуцла и пластично шише (зависи и колку често е нели користено). А калма до кога е препорачливо да се користи поима немам. Можеш да им пишеш на Медела на фб и да ги прашаш, враќаат на пораки. (сподели го одговорот ако прашаш).
240 мл пие пред спиење, а 240 се сите шишиња, и нема место дозерките да ги ставам, затоа ми треба поголемо.
240? Кое млеко го даваш? На нанот пишува од седми месец па натаму се дава 210 со седум лажици. Јас во две растворам, по 120 во едно и 90 во друго.
Извинете што ве цитирам, но јас мислам дека тоа е премногу за пред спиење. Сепак најдобро ти си знаеш за твоето дете, но мислам дека е премногу течност за нивното мало стомаче.
Самото дете си бара, кога пиеше помалце се будеше гладна, вака си ја спие цела ноќ. Јас по неа се водам.
Тогаш тоа е друга приказна. Кај мене од полн стомак не можеше да заспие. Сакаше да пие количински, ќе го испиеше цело и цела ноќ ми се будеше. Штом си е мирна давај си колку сака дете. Ама побарај од ова шише што ти пишав на Canpol.
Бидејќи имам 3 шишиња, ги менувам, така што доаѓа по 2-3 пати користење на ден на едно шише. Ние сме седум недели и мислам дека треба уште да користам Калма. Педијатрите кај кои одиме, ни препорачуваат само Калма, па ќе ги прашам и нив, а и во Медела имам контакти (супер се сите таму), па ќе споделам.
Да ве прашам денес на бебо му купив цуцла од авент со мечето што се ама му паѓа од уста како тешка да му е, 2 месеци има а до сега цуцаше од тие на mum, ама ај реков да пробам со овие ги фалат. Искуство некој?
Точна бројка зеде? Не знам дали имаше од 0-2 месеци или само од 0 до 6 месеци од тие не ми текнува. Пробај помал број или купи од тие што си купувала па паќ ке пробаш со овие за некој месец. Ние цело време користевме на Авент ама после 3-4 месеци дадов прв пат.
Да точна зедов, од 0-3 месеци. Тоа мечето напред коо тешко да му е. Ај ке пробаме некое време може дур се навикне