pocnavme so nuk pa zemav i na mam sega gi koristime naizmenicno poprifateni se na mam, samo imaat edna maana ako moze da se kaze taka nemaat kapacka za da go zatvoris da ne istekuva koga patuvas. Pa za prosetki uste gi koristime nuk.
И јас имам на NUK и шишенца и лажливки. Од шишенцата сум задоволна и од цуцлите исто така,ама се мислам да ги сменам лажливките да земам на MAM ноќните заради формата-нели да не му се искриви устичката и вилицата...
Шишињата на Авент каде може да се купат освен во ДМ и Космо,ги има ли во некои аптеки и која цена се, во ДМ мислам дека беа 650?
Женски хелп..за новороденче сакам да купам шише од томи типи ама се мислам дали да земам од 150 мл или од 260? Што препорачувате?
Дали им ги сменивте цуцлите за млеко со тие соодветни за 6 месеци + и како реагираа вашите бебиња? Денес прв пат и ги сменив. Ама малава незнае да пие со нив. Цица, почнува да кашла и пола млеко го плука.
Кас немам искуство пошо моево до 2 месец беше со шише ради чајче а лажалка само првиот месец после ми ја плукаше и појке не и давам. Пробај па со оние 3+ цуцли...можда мн и тече од 6+ и тешко и е
Дечки, кои шишиња и цуцли од Baby love од ДМ се за од 6 мес? Купив цуцла 5_18 мес ама иста ми е оваа ко првите со 6 мес..
Кои четки за миење/чистење на шишенца ги користите?Кои се најпрактични,кои го фаќаат и дното на шишенцињата? Ако може со слика,од каде ги земате и цена ако знаете?
Женски, вие што имате искуство со шишенцата од томи типи, дали треба нешто да се отвора/затвора кај дупчето што е на цуцлата или тоа си е веќе завршена работа? Знам дека е поврзано со тоа да не вдишува бебето воздух за време на цуцањето.
Имам четка на Нук од локална аптека и една помала на БејбиЛав . Имаш секаде, низ аптеки, маркети, Дм, дури и Џамбо. Не ништо не се отвара затвара, дупчето треба е да нагоре кога цица бебето.
Jas ja imam na NUK I super e, vo samata cetka ima edno malo cetkice dole za cuclite da se mijat. Ja kupiv I cetkata od Jumbo za sisenca ama taa ja koristam za cistenje drugi raboti-posle prvoto koristenje se iskrivi drskata.