Синко кога правеше проблем со шише, само томи типи го прифаќаше. Мислам дека тоа полесно го прифаќаат, ама пак се е индивидуално до бебето
за новороденче полека почнувам да се спремам па да знам какво да земам кој се подобри едно шише ми треба за чајче едно за млеко
Мајки, малиот ми е 7 месеци и уште си ја цуца цуцлата која е од 0 до 6 месеци. Иначе цуца авент филипс. Му купив од 6 до 12 ама не сака да ја смисли, дека поголемо и е топчето ваљда. Има ли штета ако ја цуца оваа малата уште?
За штета да има не верувам, ама ризик дека ќе ја лапне и заглави во уста има, зошто помалечки се. Зависи и бебето какво е. Моево кога почна да си игра со неа и сам да ја пика и тоа скоро цела во уста (сосе пластика) морав да сменам, и му земав од 6-18м, првите 2-3 пати фацки правеше ама се навикна.
До толку уште не може да ја пикне цела, ама ќе го пратам баш да не прави и такви глупости, со оглед на тоа што секоја една играчка му е веќе добро дегустирана Чудни се овие деца, играчката ја лапа еднаш и ја фрла, а со едно обично капаче од тегла цел ден ќе си игра
Мене па од Томи не ми го сакаше, сега пија чајче во Чико шише со обична цуцла, не како онаа на Томи што е како брадавица.
Јас купив авент и томи типи шишиња, а цуцли авент исто ама куклава моја не е по луксузите, не ги сакаше ни едни ни други, ама веднаш фати бејби нова цуцли од 120 ден две во пакување што се кружните..
Jas gi kupiv sisinata od ciko sto se 0 meseci koi sto cuclata im e kako bradavka, dali gi imate koristeno i kako ste zadovolni?
Мајки знае ли некоја дали некаде ги делат лажливките на авент? Секаде одат во пар, а не знам дали ќе ги сака,бидејќи досега никаква не прифати,па да не купувам за џабе и тоа две. Не би го принудувала за цуце,ама речиси постојано ми е на града.
Кај мене добива како нагон за повраќање при цуцла во уста. Освен на авент, таа чат пат ја прифаќа. Останатите во ѓубре
Бебо цуца цуцла на авент, од тие што одат во пар, купив уште кога бев бремена и ја прифати уште првата вечер дома. За некое време ќе треба да му купам поголеми, оти овие што ги има се до 3 месеци. Ги менувам на месеципол, повремено ги превривам во вода. Имам шише најмало на авент исто, ама досега само 2 пати го искористив за да му дадам измолзено млеко. Само на доење е, и не му давам ни чај ни вода сеуште. За понатака здравје ќе треба да земам поголемо шише, или директно од чашка се учат да пијат? И од кој месец?
Моево дете ептен економично. Му земавме шишиња на Томи Типи, цуцли и шише на Авент ене ги стојат. Некако е чудна формата па ги џвака само. Само на Бејби Нова шишенцата ги сака, и на Чико некои цуцлиња. Имаме и едно на Медела, ама скроз иста е цуцлата со Бејби Нова. Овие на Томи пишуваше 0-6. Он има 2месеци, а на цуцлата едно мало дупче, едвај капе. Да не треба да се смени цуцето?
Искуства со овие на авент? Или за изглед се само. Гледам нема кадр да се стави штипка за да не паѓаат. Мене ми се симпатични,но не знам колку се практични
Здраво, бебето ми е 2 и пол месеци, за АД користам томи типи 0+. Ме интересира кога се менува цуцлата на шишето и кога да се земе поголемо шише. Поздрав