И јас ја мијам лажачката .. ја вријам во вода и сјај. За пластичните ми беше страв да не се стопат.. баш денеска ќе ги извријам сите. Фала многу.
ги имаме истите шишенца само друг дезен.. презадоволна сум .. ми ги препорача главната сестра во Плодност и не зажалив. екатерина јас ги вријам пластичните значи најпрво ги мијам со четка и сјај и потоа ги вријам во тенџерче 5 минути, и потоа плакнам со ладна вода (топло, па ладно се уништуваат сите бактерии) инаку после секој оброк ги попарувам со врела вода. од Нук моментално користиме цуцла 6+ со клунче и таа не течи кога шишето е свртено наопаку.
Od site cucli i sisnja sto postojat na ovoj svet kerkami samo ovaa cucla ja saka i kako sto kaza thekaterina dobri se super se....imam i stakleni i plasticni i gi vrijam i dvete so se cucli .....dosega ne sum videla nekakov problem ....koristam na nuk se...samo moras da vnimavas koga ke si kupivas cucli po dve vo paketce sto stojat obavezno da pisuva od 0 do 6 i plus toa pisuva S ili M....S ke vi bide taman za ppcetok M tece poveke nie posle 6 meseci ja smenivme so M ....isto i lazalka koristime od nuk silikonska.... Inaku da ti kazam deka ovie cucli za sisnjanse fakat isto i na sisinjata beauty baby pa taka ke mozes i od tie sisinja da si.kupuvas malku se poeftini na beauty baby sisinjata ne se izgor kako na nuk ... I da ne zaboravam moras da vidis bebceto dali ke ja prifati zatoa ne kupuvaj sega mnogu sisinja od edna marka t.e cucli
Devojki i jas koristam sisinja cucli na nuk i me interesira dali e vo red posle sekoe jadenje da se stetiliziraat?me interesira posebno za cuclata na siseto da ne se smacka se izvinuvam za lat od mob pisuvam
после секое јадење попари ги со топла вода.. а секој 3 ден можиш да ги стерилизираш..јастака правам .. инаку Нук (како што пишав погоре) нема никаква мака од стерилизирање ниту бојата ниту формата .. ништо
ние купивме од чико шишенца 150 мл...ги вријам во тенџере со малку сјај...па потоа убаво ги плакнам со вода...
A од кога почнавте да користите шишиња? Еве ако бебето си цица од града, нели е препорачливо до 6 месеци да биде само на мајчино млеко?
Kerka mi ne gi saka sisencata,probuvam cajce da i da dadam ne ja saka cuclata, navikbata e na bradavicata na grada
Јас користан на NUK и Tigex. Цуцлите на Нук повеќе ги сака, таа на тигекс му е чудна дека е силиконска.
Јас треба денес да и купам шишенце на мојава бебушка па се мислам какво да земам. Ми ги пофалија малите пластични на Tommee Tippee, наводно од нив бебињата немале грчеви, ама па со силиконска цуцла се и потврда е, не знам дали ќе биде добра за мало бебе. Се мислев дали да го земам малото стаклено шишенце на Baby Nova и да ставам од помеките цуцли (тие жолтите, не знам како ги викате ) можеби повеќе одговараат за новороденче. Не знам кои се подобри.
snegulkata баш понапред има доста мислења околу шишиња за новороденче. Еве пак ќе нагласам дека, селиконска цуцла не е баш најпрактична зошто е потврда. Затоа земи си каучукова. Мене на Нук и на Беби Нова ми се најдобри. Нук е поскап ама со Tommee Tippee не би го успредувала. Тоа е мое мислење сепак
Мамички мене ми треба совет,малава е 24/24 со цуцла во уста,значи нема шанси да заспие ако ја нема цуцлата потоа кова пие млекце и пак ја бара цуцлата инаку плаче се нервира. Се подготвуват забчиња и сакам да и го намалам цуцлата,сум пробала многу пати кога ја спремам за спиење нема шанси без неја да заспие,кога е будна гледам нешто да ја забавувам за да не ја бара и дамо 5мин и пак исто плаче се неевира... Не ја сакам ова цуцла толку да ја има,совет?
Уште е мала за да ја одвикнеш од цуцлата,(гледам на стикеров ти пишува дека е 4 месеци) по мое би ти препорачала да почекаш да и излезат барем предните забчиња па после пробај одвикни ја.оти вака ќе ти е многу нервозна,во исто време и од цуцла да се одвикнува а и заби да вади не е лесно, ќе ја бара цуцлата а од друга страна ќе се нервира од забите, а вака со цуцлето ќе си ги чешка и небцата.ова ти е мое мислење и совет,па кажи што ќе одлучиш
Иииии цуцлаа. Леле мори мајко што ќе правам ако не е цуцлата. Ако не и е цицето во уста, тогаш и е цуцлата. Не ја одвикнувај сега од цуцлата бидејќии ќе ти треба. Запчиња ќе вади, ќе се нервира а без цуцла едвај ќе се смирите. Понатака