Мајки има ли некоја мама на која бебчето не сакало да пие млеко од шише? На доење сме но имало ситуации кога морам да одам до некаде и треба да и дадат дома млеко.. зедов на Хип млеко нема шанси прва голтка и вришти, зедов на Нан исто... мислев до Ад е, измолзав и дадов од моето преку шише и него не го пие, што значи до шишето е. Како да ја научам да пие млеко од шише?
Не знам колкаво ти е бебето, но ако ти е 4+ месеци можеш да пробаш со чашка со клунче има такви некапечки со силиконско клунче. Почнав со таква чашка за вода да и давам кога почнав со дохрана бидејќи не знаеше да пие од шише. Некаде после годинката знаеше како да пие од шише и тоа само вода, друго не сакаше да пие од него, па постепено ја навикнав на вкусот на млекото да го пие и него од шишето.
Јас имав ист проблем. Мојот почна да пие од томи типи 4+ (шише/силиконско клунче). А смени претходно - авент, медела, мам...
@bella12 @Ano 6+ е малата и исто давам од шише томи типи со клунче и почна да пие по голтка две вода од него, но млеко нема шанса. Пробав и кога е заспана да и дадам одма почнува да плаче и да се буни. Незнам како ќе биде кога ќе почнам со работа..
Има време ќе се навикне да пие, а и доколку не пие млеко не е страшно сигурно внесува и други млечни производи. Пробај некој друг да и дава млеко од шише да не те гледа тогаш тебе. Еве мојата почна да пие млеко од кога ја одбив од цицање, до тогаш не прифати никакво млеко.
Женски , имам неколку прашања во врска со цуцлите , за првото дете не користев воопшто цуцли , а сега сакам од почеток да му воведам на бебето и АД млеко освен мајчино млеко. Е сега ме интересира какви цуцли треба да земам , пластични , стаклени? Колкава милилитража треба да се зошто гледам има од 150мл од 250..? Колку цуцли вкупно треба да имам ? До колку месеци треба да и давам цуцла , па потоа да воведам шише со клунче? И кога одите на подолго патување со автомобил , како давате АД млеко на бебето? Јас од цуцли ги гледав овие а планирам да купам и некој термос вака нешто Јас имам дома од првото бебе апарат за стерилизирање на цуцлите , еве овој , ама никогаш не сум го користела
Шишиња имам стаклени на Нук. Ги користиме од прв ден, па се до денес. Ги менувам само цуцлите. И цуцла лажливка исто Нук. Која фирма да земеш, ти ќе одлучиш. За почеток ти требат мали шишенца. Јас не преферирам пластика па не земав ни за малото. Единствено пластично шише му е сега за вода. Цуцли секогаш имам две во употреба и една неотворена резерва. Млеко си пие уште со обично шише со цуцла. Клунче за вода само. Млеко со шише со клунче немам давано. Кога патуваме а беше само на млекце исто како и дома. Вода во термос, АД во дозерки. Па пред пиење само му го размешуваш.
Preporaka za prva Cucla za novorodence, koja e najdobra da ja zemam kako za pocetok? I sisence sakam da zeam.od tommi tippe, pa me interesira dali tie se standard ili ima razlicni vrsti? Isto i toa mi treba za prvo sisence da startuvame Fala vi
Ние почнавме со томи типи, супер ги прифати. И лажливки користиме од почеток. Одат по месеци. Јас прво антиколик земав а сега од тие големите земам обични.