Од Џамбо купив специјално за шишиња и цуцли за сушење онаковко како пластика што е. Ептен е ефикасно а 99 ден е.
Neam sterilizator... Samo poparuvam so zeska voda ubavo. Baby sjaj pa pak vo zeska voda i na kraj plaknam so mlaka ladna zavisi. Okej e taka? I dali dokolku siseto mi e mokro ne bas ubavo isuseno, so nekoja kapka mozam da stavam izmolzeno mleko od meno??
Mazot mi zemal silikonski lazicinja na nuk no 4+ gi zemal a nie sme samo 9 dena. Mi trebaat za da i davam D kapki. Nez dali da gi vratam ili ke brkaat rabota???
незнам дали ќе ти пренесам точна информација но ако сум грешка нека ме корегира некоја да знаеме точно... јас баш барав лажичка за 0+ и ми рекоа не постои зошто бебињата се доеле првите месеци и од лажички немало потреба, и јас исто земав 4+ за секој случај ако притреба неа ке ја користам.. така да можно е џабе да ја враќаш..
Ај околу лажичките кажете какви земавте и од каде? Видов во ДМ на Babylove имаше 3 за околу 80 денари? Не забележав возраст дали пишуваше
Колку што знсм нема лажички 0+. На почетокот за капки и терапии користев едни на нуби од зегин силиконски со многу мала глава. После ги открив пластичните од дм и за почеток за дохрана тие беа најдобар избор.
Epa mozno e da ne se glupiram togas da vrakam. Jas pa mu se razvikav ne gledas deka 4+ kaj nie so ovie hahah
Да ве прашам за шишињата на Томи Типи што се против грчеви, внатре има едно како мала четка, ќе може некој да ми каже за што точно се користи... и дали е потребно пред да се стави во стерилизатор да се тргнат сите делови посебно да се стерилизираат или не ( мислам на оној дел кај што има цевче , па на него има друг дел, силиконски или каков и да е ко вртелешка личи ) .. ?
@Annath @Happyinlove и стерилизаторот не ги вади суви, но си стоат внатре до користење. Нас па педијатар ни рече да стерилизирам додека ги користам.
Има шишиња за 12+? Ред ми е да ги менувам веќе. Имам на авент ама од Америка, не можам да најдам само цуцли, другчии се. Едно ми треба за по надвор, дома пие и од чаша. Препорака?
Vo sto gi cuvate silikonskite lazicinja, imate nesto specijalno za niv ili kako? Sisinjata cuclite kako gi odrzavate, jas nemam sterilizator i samo gi poparuvam so zeska voda, stavam baby sjaj epten malku ni cela kapka, pak poparuvam i posle so mlaka voda plaknam. Okej e vaka?
Лажичкоте дома ги чувам во чаша. За надвор ги пакувам во кутија за четка за заби. Шишињата јас секогаш ги миев со бебешки сјај и попарував со жешка вода. На почеток стерилизирав во зовриена вода, а потоа само со жешка вода измивав.